Булочки з абрикосовим джемом, як пух — проста домашня здоба, яку завжди пече моя бабуся, нереально смачно

Булочки з абрикосовим джемом — проста домашня здоба, яку можуть собі дозволити всі. Пишне, ніжне тісто з кисло-солодкою начинкою, тісто будемо замішувати на молоці і дріжджах.

Виходить воно дуже повітряним, м’яким і ніжним. Така апетитна домашня випічка наповнить атмосферу будь-якого чаювання теплом і затишком. Як начинку беремо джем або густе варення можна вибрати на свій смак.

Інгредієнти:

  • 550 г борошна.
  • 1 ч. л. солі.
  • 100 мл молока.
  • 100 мл кефіру.
  • 2 ст. л. цукру.
  • 7 г сухих дріжджів.
  • 2 яйця.
  • 1/2 ч. л. харчової соди.
  • 50 г вершкового масла.
  • Абрикосовий джем.
  • Жовток + 1 ст. л. молока.
  • Кунжут.

Приготування:

  1. Через сито просіюємо борошно.
  2. До борошна додаємо сіль. Робимо невелику ямку в борошні.
  3. Додаємо цукор, дріжджі і все добре перемішуємо. Ми залишаємо закваску на 5 хвилин.
  4. Поділяємо 1 яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Жовток залишаємо для змащування тіста.
  5. Яйця додаємо в закваску. Перемішуємо все.
  6. Закваску додаємо в борошно.
  7. Замішуємо лопаткою тісто до загустіння.
  8. Потім замішуємо тісто руками. Після кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою і рушником.
  9. Коли тісто піднялося замішуємо його ще раз.
  10. Ділимо тісто навпіл і дві половинки ділимо на рівних 6 частин.
  11. Формуємо кульки.
  12. Накриваємо тісто рушником.
  13. Розкачуємо тісто, кладемо абрикосовий джем і загортаємо його.
  14. Викладаємо майбутні булочки на деко.
  15. Накриваємо булочки рушником і залишаємо на 30 хвилин.
  16. Яєчний жовток перемішуємо з молоком. Перемішуємо все.
  17. Змащуємо булочки яйцем з молоком.
  18. Посипаємо зверху кунжутом.
  19. Випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів 30-35 хвилин.

Приємного приготування і смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: