Чкмерулі (грузинський рецепт дуже смачної курочки).

Інгредієнти:

  • курка – 1 шт .;
  • часник – 5-7 зубчиків;
  • олія для смаження курки – 5 ст. л .;
  • масло вершкове для обсмажування часнику – 50 г;
  • молоко – 1 стакан;
  • грузинські спеції (уцхо-сунелі, аджика, коріандр і ін.) – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Для чкмерулі краще брати молоду курочку або курча. Курочку помити, обробити, обрізавши все зайве. Розпластати уздовж хребта. За допомогою молоточка акуратно відбити, щоб курочка прийняла більш плоску форму.
  2. Намазати її з усіх боків спеціями, сіллю. Можна дати курочці полежати під цими спеціями хвилин 30, а можна відразу приступити до смаження. На сковороду налити олію, розігріти її, викласти курочку.
  3. Смажити курочку на одній стороні хвилин 15 до красивої рум’яної скоринки.
  4. Потім перевернути і смажити хвилин 15 з іншого боку до красивої рум’яної скоринки. Курочка повинна бути майже готова.
  5. Майже готову обсмажену курочку витягнути з сковороди і укласти на дошку.
  6. Розрізати на порційні шматочки.
  7. Готові шматочки укласти в форму для запікання.
  8. Поки курочка ще смажилася, потрібно було приготувати соус. Для цього в сковорідку додається вершкове масло і весь вичавлений за допомогою часничниці часник. Обсмажується до легкої рум’яності на невеликому вогнику. Можна трохи посолити. Потім додати молоко, довести до кипіння, зменшити вогник і варити пару хвилин до легкого загустіння соусу.
  9. Отриманим соусом залити шматочки курочки, та відправити в духовку.
  10. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 200 градусів і поставити запікатися форму з курочкою. Тримати чкмерулі в духовці 15 хвилин, не більше, щоб не пересушити курочку.
  11. Коли курочка буде готова, витягнути чкмерулі з духовки і подавати на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: