Чому печінковий торт потрібно готувати тільки з курячої печінки

Ніжний, смачний, ароматний печінковий пиріг легко приготувати з будь-якого приводу. День народження, зимові свята, просто хороші вихідні – тягни продукти на кухню і готуй. Результат завжди вражаючий.

Але особливо ніжною страва  виходить, якщо робити її з курячої печінки. Тоді вона практично тане в роті. Нам здається, не потрібно зайвих слів, а краще просто приготувати. Всі домашні тільки спасибі скажуть.

Печінковий пиріг

Інгредієнти

  • 0,6 кг курячої печінки
  • 3 яйця
  • 250 мл молока
  • 1,5 ст. борошна
  • 75 г рослинного масла
  • 2-3 цибулини
  • 2-3 моркви
  • 700 г майонезу
  • 1 ст. л. кропу
  • 1 ст. л. петрушки
  • 0,5 ч. Л. солі

Приготування

  1. Промийте курячу печінку і гарненько подрібніть в блендері або м’ясорубці.
    печінковий пиріг з курячої печінки
  2. До  фаршу додайте  яйця, молоко і борошно. Крім цього додайте  рослинне масло, і  сіль. Перемішайте до однорідної маси.
    печінковий пиріг з грибами
  3. Розігрійте   сковороду і акуратно ложкою виливайте  рідке печінкове тісто, формуючи з нього млинці . До речі, олією змастіть сковороду тільки один раз: перед першим млинцем. Далі його додавати не потрібно.
    печінковий пиріг на сковороді
  4. Натріть  моркву на тертці, а цибулю поріжте тонкими півкільцями. Все це добре обсмажте  на сковороді до золотистого кольору.
    печінковий пиріг з рисом в духовці
  5. Сформуйте  тортик: візьміть млинець, змастіть його майонезом, а зверху тонким шаром покладіть   обсмажені овочі. Повторіть.
    печінковий пиріг в мультиварці
  6. Сформуйте красивий пиріг, накладаючи змащені млинці один на одного.  Верхній  посипте  тертим сиром і зеленню. Це додасть свіжості смаку страви і прикрасить її. Готово!
    печінковий пиріг рецепт

Напевно, подібний торт або пиріг ви вже коштували. Але ми хочемо звернути вашу увагу саме на наявність такої простої і нехитрої начинки, яка додасть смак печінки і розбавить майонезний прошарок.

печінковий пиріг без яєцьСтрава досить легка  через малу кількість калорій у курки. Іноді буває, що яловича або свиняча печінка може привести до тяжкості в шлунку. З курячою печінкою такого не станеться!

Смачного!

Хочеш подивитися все детальніше? Тоді ось тобі кулінарний відеоролик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: