Чудове тісто для булочок
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Рум’яна, ароматна, з хрумкою цукровою скоринкою – улюблена з дитинства плюшка! Рецепт простий і приголомшливий на смак! Рекомендую!
Інгредієнти:
- Борошно 500 гр.
- Дріжджі сухі 8 гр.
- Вершкове масло 50 гр.
- Яйце 1 шт.
- Молоко 280 гр.
- Цукор 1,5 ст.
- Сіль 0,5 ч. л.
Начинка:
- Соняшникова олія 30 мл.
- Цукор 60 гр.
Приготування:
- В окрему миску просійте борошно і змішайте з дріжджами, сіллю та цукром.
- У тепле молоко додайте м’яке вершкове масло, яйце і збийте віночком.
- Рідкі інгредієнти влийте в борошняну суміш і замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Приберіть тісто в тепло на 2 години.
- Готове тісто наріжте на 10 рівних шматочків.
- Кожен шматочок скачайте в кульку.
- Потім пальцями, змастивши олією, розтягніть у тонкий коржик.
- Змастіть корж маслом, посипте цукром.
- Згорніть корж рулетом, потім згорніть рулет навпіл і з’єднайте краї.
- Розріжте заготовку із протилежної від з’єднання сторони, роблячи надріз не до кінця.
- Розгорніть зрізом нагору і обережно розправте.
- Плюшки перекладіть на лист на відстані один від одного. Залишіть на вистоювання на 15 хвилин.
- Випікайте при 190 25 – 30 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки