Чим начинити лаваш для сніданку
Закуски з лаваша – одні з улюблених страв, які з’являються і на святкових застіллях, і на буденному столі. До того ж вони прості у приготуванні .
Я зібрала смачні начинки для лаваша! Безумовно, можна експериментувати, пробувати нові інгредієнти, соуси, спеції. Але базові поєднання беріть на замітку!
Чим начинити лаваш: варіанти поєднань
Лаваш з сиром
Улюблена багатьма начинка для лаваша – твердий сир, який в процесі приготування плавиться. Його можна нарізати ножем на дрібні шматочки або натерти на тертці. З твердим сиром відмінно поєднуються овочі та зелень.
Лаваш з ковбасою
Відмінна можливість використовувати різні ковбаси. Підійде будь-яка : варена, сирокопчена, сиров”ялена. Наріжте ковбасу дрібними шматочками, додайте трохи твердого сиру, часточки помідорів і томатний соус.
Лаваш з сиром
Таку начинку можна зробити солодкою і несолодкою. У кожному з цих випадків можна додати до сиру жовток або ціле яйце. До солодкої начинки додайте згущене молоко, мед, варення або цукор. Спробуйте поекспериментувати з ваніллю, корицею та іншими спеціями. Несолодкий лаваш з сиром поєднується з шинкою, в’яленими помідорами, подрібненою зеленню. Найкраще буде скласти лаваш конвертиком, щоб начинка не витекла під час приготування.
Лаваш з фаршем
Тут принцип такий же, як в приготуванні млинців з м’ясом: потрібно заздалегідь приготувати начинку. Обсмажений фарш або подрібнене запечене або варене м’ясо змішайте з помідорами, зеленню, обсмаженою цибулею, тертим сиром, соєвим соусом, кетчупом, томатним соусом, спеціями. Потім загорніть лаваш і додатково обсмажте його на сковороді.
Лаваш з сосисками
Лаваш з ковбасками або сосисками найкраще складати в рулет. Змастіть лаваш соусом, викладіть сосиски і присипте тертим сиром. До речі, сосиски спершу можна трохи обсмажити на сковороді. Обсмажуйте лаваш з сосисками цілим або ж наріжте його на порції.
Лаваш з помідорами
Пісний, або веганський варіант лаваша з начинкою. Варіантів поєднання продуктів дуже багато. Наприклад, можна подрібнити в блендері в’ялені томати з оливками або маслинами, додавши трохи оливкової олії . Отриманою сумішшю змастіть лаваш, а зверху викладіть начинку з нарізаних помідорів, болгарського або гострого перцю і подрібненою зеленню. Сформуйте з лаваша конвертик і обсмажте до рум’яності.
Лаваш з яйцем
Найцікавіший варіант для сніданку! За допомогою кулінарного пензлика змастіть лаваш сметаною, вершками, молоком або бульйоном. Викладіть лаваш на змащену маслом сковороду так, щоб він повністю її покрив і утворив бортики. Всередину вилийте збиті яйця і інші наповнювачі: сир, шинку, бекон, помідори. Готуйте частування на слабкому вогні під кришкою.
Піца з лаваша
Технологія приготування такої піци схожа на попередній рецепт. Вам потрібен буде підсохлий лаваш, а начинку вибирайте на свій смак. Головне, щоб був твердий сир: він допоможе страві «схопитися». Отже, наріжте лаваш на смужки шириною близько 2 см. Складіть смужки в миску і залийте їх яйцем, збитим з бульйоном, молоком, сметаною, вершками і дрібкою солі. Розігрійте сковороду і викладіть на неї лаваш рівномірним шаром. Зверху викладіть сир з томатним соусом і начинку. Готуйте страву на слабкому вогні під кришкою, поки начинка не прогріється.
Перш ніж відправити лаваш на сковороду, його потрібно правильно загорнути. Є кілька основних форм: трикутники, конвертики і рулет. Як вибрати потрібний спосіб? Безумовно, все залежить від начинки. Наприклад, конвертики краще складати, якщо ваша начинка може «втекти», а рулет підійде для щільної начинки.