Давній рецепт сиру. Цей сир виходить у всіх

Сьогодні я хочу поділитися з Вами цим простим рецептом.Він виходить у всіх. Під час приготування сиру, молоко я не доводжу до кипіння. А всього лише нагріваю приблизно до 95 градусів, краще мати градусник.

Після додавання кефіру пластівці дуже швидко починають утворюватися і сироватка відділятися. Сироватку можна використовувати на налисники або спекти пиріг, щоб вона не пропадала. Сіль я не додаю. Уже в готовий продукт, ми додаємо хто що з нас хоче. Сир виходить дуже смачним, раджу приготувати!

Інгредієнти:

  • Молоко – 3,5 л
  • Кефір – 1 л

Приготування:

  1. Готую сир у великій каструлі на 5 літрів. Виливаємо в каструлю 3,5 літра молока. У мене молоко магазинне 2.5% жирності, але краще готувати з домашнього, ми задовольняємося тим, що є.
  2. Ставимо на плиту на середній вогонь нехай нагрівається, але не доводимо до кипіння.
  3. Тим часом підготуємо друшляк і марлю. Складаємо  вдвічі марлю і застеляємо друшляк так, що б не було дірок.
  4. Коли молоко вже добре прогрілося, має бути приблизно 95 градусів, але якщо термометра  немає, тому  орієнтуйтеся інтуїтивно. Вливаємо літр кефіру.
  5. Помішуємо і починають з’являтися пластівці сиру. Коли суміш практично закипить, вона почне підніматися вгору, в цей момент вимикаємо вогонь, але каструлю не забираємо з плити.
  6. Ставимо миску з ситом поруч біля каструлі і ополоником виливаємо сир з сироваткою в сито. Сироватка стікає, а сир залишається.
  7. Притискаємо ложкою, щоб  якомога більше сироватки вийшло.
  8. Перекладаємо сир в друшляк з марлею, друшляк попередньо поставили на миску, туди будуть стікати залишки сироватки. Таким чином дістаємо весь сир до кінця.
  9. Накриваємо сир марлею. Ставимо на нього тарілку. Потім миску з водою або щось важке. Відправляємо сир під гнітом  в холодильник на кілька годин. Я залишала на ніч.
  10. А вранці ми з чоловіком дегустували ось такий смачний сир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: