Десерт, який нагадує морозиво пломбір або панна-котту.

Легкий і смачний десерт без борошна, без духовки, без печива, всього за 10 хвилин! Десерт з молока, ніжний як хмара, з простих інгредієнтів, які є на кожній кухні. Просто божественний баварський крем готується просто, впорається кожен.

Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл
  • яєчні жовтки – 3 шт
  • цукор – 100-120 г
  • ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • сметана – 350 г
  • желатин – 20 г

 Приготування:

  1. 20 г желатину заливаю 100 мл молока і залишаю для набухання желатину на 30 хвилин (або за інструкцією на упаковці з желатином).
  2. У каструлю кладу 3 жовтки, 80 г цукру, перемішую віночком. Вливаю 200 мл молока. і ще раз перемішую.
  3. Ставлю на маленький вогонь і варю крем поки не почне густіти і огортати ложку.
  4. Вимикаю нагрів і відразу додаю набряклий желатин.
  5. Добре перемішую до розчинення желатину і однорідності.
  6. Крем можна протерти через сито, щоб вийшов однорідним без крупинок.
  7. Додаю 1 ч.л. ванільного екстракту і кладу 350 г сметани, будь-якої жирності. Добре перемішую.
  8. Переливаю мус в силіконову форму (або в порційні формочки).І прибираю в холодильник на 2-3 години. Суфле повинне добре схопитися.
  9. Коли десерт добре застиг, занурюю дно форми на кілька секунд в гарячу воду. Потім акуратно перевертаю на тарілку. Десерт виходить ніжний, як хмарка, однорідний, без грудочок і виглядає дуже апетитно.
  10. Зверху посипати тертим шоколадом або декоративними посипаннями. А можна прикрасити ягодами і шматочками фруктів.
  11. За смаком десерт просто приголомшливий, в ньому зовсім не відчувається желатин, також він не схожий на звичайний заварний крем. Смак десерту, скоріше, нагадує морозиво пломбір або панна-котту.
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: