Дуже смачні рецепти курячих відбивних
Куряче м’ясо дуже ходовий продукт. Коштує недорого й готується швидко. З курячого філе можна приготувати різноманітні страви, головне, мати у резерві кілька хороших рецептів.
Курячі відбивні у духовці з сиром
Термічна обробка у духовці вважається більш корисною, ніж на сковороді. Блюдо виходить із золотистою скоринкою, але менш калорійним. При запіканні у духовці ми позбавляємо себе канцерогенів, які виділяє олія при смаженні. Курячі відбивні з ананасом, приготовані у духовці, виходять соковитими, ніжними та ситними.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 кг
- сир твердий – 150 г
- майонез або сметана – 100 г
- ананас консервований – 200 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт
- перець мелений – за смаком
- рослинна олія для смаження
- сіль
Приготування:
- Куряче філе розріжте вздовж на кілька шматочків, добре відбийте з двох сторін. Посоліть, поперчіть.
- Наріжте цибулю. Якщо ананаси кружечками, то поріжте на трикутники.
- Натріть сир на дрібній тертці.
- Викладіть філе на змащену маслом форму (деко) для запікання.
- Добре змастіть майонезом (сметаною) або іншим соусом.
- Викладіть цибулю, потім ананаси.
- Зверху щедро покрийте натертим на середній тертці твердим сиром.
- Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
Смачного!
Курячі відбивні з помідорами
Якщо хочеться чогось особливого на вечерю, але й довго стояти біля плити немає бажання, приготуйте курячі відбивні з помідорами. Їх можна готувати безпосередньо у духовці без попереднього обсмажування. Але в такому випадку вони готуються у великій кількості рідини, яку виділяють помідори та м’ясо. Будь-який з варіантів має свої переваги та смакові особливості.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 700 г
- сир твердий – 200 г
- помідори – 3 шт
- сметана – 3 ст. л
- майонез – 3 ст. л
- яйце – 3 шт
- борошно – 4 ст. л
- цибуля – 1 шт
- соняшникова олія для смаження
- сіль
- чорний, мелений перець
Приготування:
- Філе курячої грудки розріжте на порції й злегка відбийте. Посоліть, поперчіть за смаком.
- Поріжте помідори на часточки.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Для приготування кляру: подрібніть блендером цибулю у кашку. Змішайте цибулю, яйця, майонез та сметану. Потім додайте частинами борошно. Консистенція кляру повинна бути як на оладки.
- Відбивну обмокніть у кляр.
- Потім на гарячу сковороду налийте олію та викладіть відбивні. Обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору.
- Перекладіть відбивні у деко, застелене пергаментом.
- Зверху викладіть помідори та сир.
- Випікайте у духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
Курячі відбивні у сухарях фаршировані сиром
Цей рецепт відмінно підходить й для святкового столу, й для повсякденного. Виходить по багатому смачна та соковита відбивна з хрусткою скоринкою. Готується відбивна на сковороді, у великій кількості рослинної олії, тому прихильники корисного харчування, можуть обійти цей рецепт стороною. Ну а ті, хто любить смачно поїсти й не рахує калорії, гідно оцінять це блюдо.
Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт
- сир твердий – 100 г
- яйця – 2 шт
- борошно – 2 ст. л
- рослинна олія – 1 ст
- панірувальні сухарі
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Візьміть половинку курячої грудки та відріжте мале філе. Воно не знадобиться. На великому шматочку філе зробіть надріз, щоб вийшла кишеня. Потім з двох сторін злегка відбийте. Розкрийте філе, посоліть, поперчіть з внутрішньої та зовнішньої сторони. Кожна половинка філе – це порція. Розраховуйте кількість порцій за кількістю людей.
- Поріжте сир на смужки.
- Зробіть кляр: збийте яйця виделкою, трохи присолить.
- Покладіть сир у кишеню відбивної.
- Присипте відбивну борошном з двох сторін та умочіть у яйці.
- Далі занурте у панірувальні сухарі та у яйце.
- Знову умочіть у паніровці та у яйці.
- Обсмажте на розігрітій сковороді у великій кількості олії. Смажте на повільному вогні по 5 хвилин з кожного боку. Можна перевертати два рази, через 2,5 хвилини.
Курячі відбивні з грибами
Дуже смачні відбивні з грибами та сиром відмінно підійдуть для ситної вечері. Не соромно це блюдо подати й на святковий стіл.
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г
- сир твердий – 200 г
- свіжі печериці – 500 г
- цибуля – 1 шт
- сметана – 2-3 ст. л
- сіль, перець – за смаком
- рослинна олія
Приготування:
- Наріжте філе на порційні шматочки товщиною 0,7-1 см.
- Відбийте молотком з обох сторін, посоліть, поперчіть.
- Натріть сир.
- Наріжте цибулю півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці.
- Помийте печериці, наріжте на пластини. Викладіть на сковороду, дочекайтеся, коли пустять сік та злийте рідину. Налийте олію та обсмажте протягом 5 хвилин.
- Додайте до печериць цибулю та моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до готовності (5-7 хвилин).
- Зніміть печериці з вогню й нехай охолонуть. Потім перемішайте зі сметаною.
- Викладіть відбивні у деко, змащене олією.
- Поверх викладіть гриби й присипте тертим сиром.
- Відправте у розігріту духовку до 180 градусів та випікайте 30 хвилин.