Експрес маринад для шашлику. Через 15-30 хвилин м’ясо вже можна смажити

Зізнаюся, я дуже люблю їсти добре приготовані шашлики і навіть люблю маринувати м’ясо для шашлику, але смажити м’ясо я не люблю.

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом експрес маринаду м’яса для шашликів.

Інгредієнти для маринаду на 1 кг м’яса

  • сіль дрібна – 3 столові ложки;
  • тепла вода – 1 літр;
  • свіжий часник – 2 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина;
  • насіння кмину, чорний перець, цедра лимона, імбир – за смаком.

Як і скільки маринувати?

Сіль необхідно повністю розчинити в теплій воді.

У миску з солоною водою додати всі сухі спеції, цедру лимона і роздавлені зубчики часнику.

Наріжте цибулю дуже тонкими кільцями (або півкільцями). Покладіть цибулю в маринад.

Помістити нарізане на невеликі шматочки м’ясо в миску з маринадом і добре пом’яти його руками. Маринувати 15-30 хвилин.

Увага! Через 30 хвилин обов’язково злийте маринад! Тому що, коли перетримати м’ясо в ньому, то м’ясо стане занадто м’яким!

Для якого м’яса підійде цей експрес маринад?

Цей маринад відмінно підходить для свинини і м’яса курки.

Якщо ви вирішите замаринувати таким методом яловичину, то підтримайте м’ясо в маринаді довше – хвилин 40-45.

Головне – не пережарити!

Уважно стежте за м’ясом під час смаження його на вугіллі. Дуже важливо не пережарити м’ясо і зробити його сухим. М’ясо повинно бути добре обсмажене зовні і соковите і рожеве всередині!

Ну і наостанок ловіть корисну пораду! Щоб м’ясо не горіло від сильного жару (коли жир з м’яса капає на жар) посипте вугілля перед смаженням м’яса сіллю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: