Експрес маринад для шашлику. Через 15-30 хвилин м’ясо вже можна смажити
Зізнаюся, я дуже люблю їсти добре приготовані шашлики і навіть люблю маринувати м’ясо для шашлику, але смажити м’ясо я не люблю.
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом експрес маринаду м’яса для шашликів.
Інгредієнти для маринаду на 1 кг м’яса
- сіль дрібна – 3 столові ложки;
- тепла вода – 1 літр;
- свіжий часник – 2 зубчики;
- цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина;
- насіння кмину, чорний перець, цедра лимона, імбир – за смаком.
Як і скільки маринувати?
Сіль необхідно повністю розчинити в теплій воді.
У миску з солоною водою додати всі сухі спеції, цедру лимона і роздавлені зубчики часнику.
Наріжте цибулю дуже тонкими кільцями (або півкільцями). Покладіть цибулю в маринад.
Помістити нарізане на невеликі шматочки м’ясо в миску з маринадом і добре пом’яти його руками. Маринувати 15-30 хвилин.
Увага! Через 30 хвилин обов’язково злийте маринад! Тому що, коли перетримати м’ясо в ньому, то м’ясо стане занадто м’яким!
Для якого м’яса підійде цей експрес маринад?
Цей маринад відмінно підходить для свинини і м’яса курки.
Якщо ви вирішите замаринувати таким методом яловичину, то підтримайте м’ясо в маринаді довше – хвилин 40-45.
Головне – не пережарити!
Уважно стежте за м’ясом під час смаження його на вугіллі. Дуже важливо не пережарити м’ясо і зробити його сухим. М’ясо повинно бути добре обсмажене зовні і соковите і рожеве всередині!
Ну і наостанок ловіть корисну пораду! Щоб м’ясо не горіло від сильного жару (коли жир з м’яса капає на жар) посипте вугілля перед смаженням м’яса сіллю.