Галаретка – холодненький десерт у літню спеку. Ця смакота нікого не залишить байдужим!
від Denzhyttya
18 Червня, 2020
Швидко-швидко прибігло літо, і ось вже стигне своя полуничка. І звичайно ж, з неї гріх не зробити смачний десерт — галаретку.
Я пропоную зовсім не складний у приготуванні і дуже смачний десерт. У нас в сім’ї це улюблене блюдо, і роблю я його великою порцією.
Інгредієнти:
- Сметана — 1 літр (беремо будь-яку, у мене 20%);
- Желатин — 4 ст. ложки (з верхом, з запасом);
- Цукор — 1,5 склянки;
- Ванілін — 1 пакетик;
- Полуниця свіжа — 600 г (на ваш розсуд).
Приготування:
- Замочуємо желатин в 0,5 склянки кип’яченої води на 30-40 хвилин. Тим часом готуємо полуницю: миєму, обриваємо хвостики і трохи підсушуємо. Велику ягоду ріжу навпіл.
- Ставимо желатин на тихий вогонь, не доводячи до кипіння, і даємо охолонути до кімнатної температури.
- У ємність виливаємо сметану, додаємо цукор і ванілін і збиваємо, щоб цукор розчинився.
- Тонкою цівкою вливаємо желатин, продовжуючи збивати ще 1-2 хвилинки.
- Виливаємо суміш у заздалегідь підготовлену форму (краще роз’ємну, у мене скляна) і тут же кидаємо ягоди, намагаючись їх утопити.
- Злегка струшуємо, щоб ягідки «сховалися», і ставимо в холодильник (краще на ніч).
- У потрібний момент виймаємо форму, прикрашаємо… та дивувати гостей.
Цей десерт нікого не залишить байдужим. Готується швидко (не рахуючи охолодження) і так само швидко з’їдається. Ми його готуємо вже багато років, жодне свято не обходиться без нього. Взимку робимо з заморожених ягід.
Спробуйте, якщо ніколи не робили, — не пошкодуєте.
Джерело:
vrutmilife.com
Позначки