Гарячі солодкі страви

Гарячі солодкі страви

Гарячі солодкі страви займають окрему нішу в мистецтві приготування десертів. До них відносять повітряні суфле, пудинги, млинці, запечені яблука та багато іншого.

Шоколадний пудинг

Шоколадний пудинг

Дивовижно смачний і простий у приготуванні десерт.

Інгредієнти

  • Згущене молоко – 170 г
  • Гіркий шоколад – 350 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 100 г
  • Какао – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Приготування

  1. Тепле вершкове масло збиваємо міксером з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна однорідна маса.
  2. Потроху вливаємо згущене молоко, продовжуючи збивати.
  3. Окремо збиваємо яйця з ванільним цукром та дрібкою солі і додаємо їх до основної маси.
  4. Какао заливаємо однією столовою ложкою окропу, перемішуємо і також додаємо до нашої суміші.
  5. В кінці додаємо розтоплений шоколад і борошно. Все добре перемішуємо до однорідної консистенції.
  6. Керамічні форми змащуємо маслом і розливаємо в них пудинг.
  7. Духовку розігріваємо до 200 градусів, потім поміщаємо в неї деко, на яку ми поставимо наші формочки з пудингом, трохи розігрітися.
  8. Відправляємо пудинг в духовку на 15 хвилин.
  9. Виймаємо готовий пудинг і відразу проводимо ножем уздовж стінок форми і перевертаємо пудинг на тарілки. Посипаємо цукровою пудрою.

Готово! Подавати гарячий шоколадний пудинг можна з ягодами, морозивом або збитими вершками.

Шарлотка з яблуками

Шарлотка

Простий покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Яблука – 2-3 шт.
  • Борошно – 1 горянтко 240 мл
  • Цукор – 1 горнятко
  • Яйця – 3 шт.
  • Кориця – ½ ч. л.
  • Ванільний екстракт – ½ ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Цукрова пудра – для посипки

Приготування

1. У мисці змішуємо сіль, борошно та корицю.
 мука кориця

2. Яйця збиваємо з цукром міксером близько 3 хвилин. Маса повинна стати світлішою і трохи збільшитися в розмірі.
Яйца

3. Поступово додаємо суху суміш і збиваємо до однорідної консистенції.
тесто на шарлотку

4. Яблука чистимо і ріжемо кубиками.
Яблоки кубиками

5. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і злегка посипаємо борошном дно та стінки форми. Викладаємо яблука і заливаємо їх масою так, щоб фрукти повністю були покриті тістом.
шарлотка в форме

6. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 – 40 хвилин. Готовність шарлотки перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Готовая шарлотка

7. Перш, ніж зняти форму, даємо шарлотці трішки охолонути. За бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Запечені яблука покроково

Запечені яблука покроково

Яблука можна запікати з різною начинкою, яка вам до душі. Ми пропонуємо рецепт запечених яблук з горіхами, корицею, медом та соком лимону.

Інгредієнти

  • Яблука – 6 шт.
  • Коричневий цукор – 2 ст. л.
  • Кедрові горіхи – 2 ст. л. (можна використовувати будь-які інші горіхи)
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сік лимону або лайму

Приготування

1. Яблука миємо і вирізаємо серцевину. По всьому колу яблука робимо невеликі надрізи на шкірці, щоб вона не луснула в гарячій духовці.
Яблука

2. Горіхи, цукор та корицю перемелюємо в блендері, але недовго. Кількох обертів буде достатньо.
Горіхи

3. Збризкуємо серцевину яблука соком лимону.
лимон

4. Начиняємо яблука горіховою начинкою і викладаємо на змащену вершковим маслом форму для випічки.
яблука горіховою начинкою

5. 30 г вершкового масла ріжемо на 6 кубиків.
масло

6. Викладаємо по кубику масла в серцевину кожного яблука. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.
яблука запечені

7. При подачі полийте сиропом з соку, який яблука пустили під час запікання.

Тарт Татен з грушами

Тарт Татен с грушами

Класичний французький пиріг з цікавою та нескладною технологією приготування.

Інгредієнти

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сметана – ¼ склянки
  • Груші – 5 шт.
  • Мелений мускатний горіх – 1 дрібка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимону – 2 ст. л.

Приготування

  1. Приготуємо тісто. У мисці змішуємо борошно, 1 ст. л. цукру, сіль та 120 г вершкового масла. Добре розминаємо все руками. Потім додаємо сметану і перемішуємо все вінчиком до однорідної консистенції. Посипаємо суміш та руки борошном, формуємо кульку з тіста і відправляємо його в холодильник на 1 годину.
  2. Вершкове масло що залишилось викладаємо на пательню і розтоплюємо на середньому вогні.
  3. Додаємо 2/3 склянки цукру, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  4. Груші миємо та очищаємо від шкірки. Ріжемо груші навпіл, залишаємо одну половинку цілою, інші нарізаємо довгими шматочками. Поливаємо їх лимонним соком і посипаємо 2 ложками цукру.
  5. Викладаємо груші в пательню з маслом. Цілу половинку кладемо по центру, решта викладаємо по колу.
  6. Повертаємо пательню на вогонь і доводимо суміш до кипіння. Готуємо 15-20 хвилин, доки не утвориться карамель. Потім знімаємо з вогню і додаємо мускатний горіх.
  7. Тісто розкатуємо в круглий пласт і накриваємо їм наші груші. Краї добре заминаємо вглиб.
  8. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
  9. Виймаємо тарт з духовки і відразу акуратно перевертаємо на тарілку.
  10. Даємо пирогу трохи охолонути і можна подавати до столу.

Пиріг виходить дуже смачний та ароматний. Bon appétit!

Гур’євська каша

Гур'євська каша

Манний пудинг з горіхами та варенням.

  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Жирні вершки – 750 мл
  • Мигдаль – 50 г
  • Волоські горіхи – 30 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Ягідне варення – 2 ст. л.
  • Кардамон мелений – 1 дрібка
  • Кориця – 1 дрібка
  • Цедра лимону – 1 дрібка
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Приготування

  1. Мигдаль заливаємо окропом і замочуємо 2-3 хвилини. Очищаємо від шкірки і підсушуємо.
  2. Обсмажуємо всі горіхи, потім їх потрібно потовкти в ступці або перемолоти в блендері в пару обертів.
  3. У широкий жароміцний посуд виливаємо вершки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. В процесі будуть утворюватися пінки і коли вони почнуть рум’янитися, їх потрібно зібрати. Всього нам знадобитися 6-8 пінок.
  4. На вершках, що залишилися варимо манну кашу.
  5. Висипаємо в кашу товчені горіхи, вершкове масло, цукор, прянощі і перемішуємо.
  6. У жароміцну круглу форму викладаємо шари по черзі: манна каша шаром 1 см, пінка, горіхи і знову в тому ж порядку. В передостанній шар додаємо варення.
  7. Ставимо кашу на 10 хвилин в розігріту до 150 градусів духовку.
  8. Виймаємо форму і перевертаємо кашу на тарілку. Прикрашаємо варенням та горіхами.

Процес приготування тривалий, але повірте, воно того варте! Гур’євська каша відома на весь світ своїм приголомшливим смаком та особливою технологією приготування.

Італійські млинці тірамісу

Італійські млинці тірамісу

Інгредієнти

  • Борошно – 2 склянки
  • Какао – 2 ст. л.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Вершкове масло – 4 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Маскарпоне – 125 г
  • Вершки 30% – 1 склянка
  • Сода – ½ ч. л.
  • Чорна кава – 4 ст. л.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Приготування
  1. Спочатку приготуємо крем. Збиваємо вершки з цукром та сиром «Маскарпоне». Повинна вийти пишна повітряна маса. Ставимо крем в холодильник.
  2. Щоб приготувати млинці, змішуємо борошно, цукор, какао, розпушувач, соду та сіль.
  3. Окремо змішуємо сметану з молоком до однорідної консистенції.
  4. Вершкове масло розтоплюємо, яйця збиваємо і додаємо до молочної суміші. Потім додаємо каву та ванілін. Перемішуємо.
  5. Додаємо суміш з борошна і змішуємо до однорідної маси так, щоб не залишилося грудочок. Якщо тісто вийшло занадто рідке, додаємо ще борошна.
  6. Розігріваємо пательню і смажимо млинці на вершковому маслі. Готові млинці викладаємо на тарілку і між кожним млинцем наливаємо крем. Зверху також покриваємо кремом і посипаємо какао.

Вишуканий сніданок готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: