Смачний пиріг на основі лаваша з начинкою
Готуємо смачний пиріг на основі лаваша з начинкою з яєць, цибулі та сиру. Пиріг виходить незвичайним, привабливим і дуже апетитним, його верхівка нагадує невеликі трояндочки. Для цього, з лаваша формуємо трубочки з начинкою, нарізаємо на шматки і заливаємо сметанним соусом. Завдяки заливці після запікання шматочки з’єднуються один з одним в цілий пиріг. Пиріг виходить дуже м’яким, він смачний, як в гарячому, так і холодному стані.
Інгредієнти:
- Лаваш – 3 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Сир тертий – 120 г.
- Зелена цибуля – 30 г.
- Сметана – 100 г.
- Сіль і перець-за смаком
Заливка:
- Молоко – 3 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 80 г;
- Сіль за смаком
- Сухі трави – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Приготування цього ситного пирога не потребує спеціальних кулінарних навичок. Спочатку потрібно зробити начинку. Яйця відварюють круто, остуджують у холодній воді, очищають від шкаралупи та натирають на тертці. Сир теж потрібно потерти , зелену цибулю – гарний пучок і кріп посікти ножем. З’єднати всі ці інгредієнти й додати сметану з приправами та сіллю.
2. Все добре розмішуємо , щоб вийшла однорідна маса.
3. Лист лаваша викладаємо на робочу дошку, зверху наносимо шар отриманої маси, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру лопаткою.
4. Скручуємо їх в досить щільні рулети. Кожен рулетик нарізаємо на шматочки товщиною близько 4-5 сантиметрів.
5. Підготуємо круглу форму. Для цього застеліть її пергаментом (пекарської папером), промажте стінки і дно рослинним або вершковим маслом. Потім укладайте шматочки рулету досить щільно.
6. Зробіть заливку, розбивши в миску сирі яйця, змішавши їх з молоком і сметаною, а також додавши сухі трави та сіль.
7. Цією рідкою сумішшю заливайте нарізані рулетики, рівномірно розподіляйте рідину по всій поверхні.
8. Відправте форму в прогріту до 180-и градусів духовку на 25 хвилин. За цей час ваш пиріг красиво підрум’яниться, стане пишним, м’яким і цілісним (шматочки з”єднаються з заливкою в процесі випікання). Зовні він буде нагадувати їстівні трояндочки з начинкою.
9. Подавайте пиріг гарячим або теплим до чаю. Але і в холодному вигляді така випічка теж дуже смачна.
Смачного!