Смачний пиріг на основі лаваша з начинкою

Готуємо смачний пиріг на основі лаваша з начинкою з яєць, цибулі та сиру. Пиріг виходить незвичайним, привабливим і дуже апетитним, його верхівка нагадує невеликі трояндочки. Для цього, з лаваша формуємо трубочки з начинкою, нарізаємо на шматки і заливаємо сметанним соусом. Завдяки заливці після запікання шматочки з’єднуються один з одним в цілий  пиріг. Пиріг виходить дуже м’яким, він смачний, як в гарячому, так і холодному стані.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сир тертий – 120 г.
  • Зелена цибуля – 30 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Сіль і перець-за смаком

Заливка:

  • Молоко – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 80 г;
  • Сіль за смаком
  • Сухі трави – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Приготування цього ситного  пирога не потребує спеціальних кулінарних навичок. Спочатку потрібно зробити начинку. Яйця відварюють круто, остуджують у холодній воді, очищають від шкаралупи та натирають на тертці. Сир теж  потрібно потерти , зелену цибулю – гарний  пучок і кріп посікти  ножем. З’єднати  всі ці інгредієнти й додати сметану з приправами та сіллю.

2. Все добре розмішуємо , щоб вийшла однорідна маса.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

3. Лист лаваша викладаємо  на робочу дошку, зверху наносимо  шар отриманої маси, рівномірно розподіляючи її по всьому периметру лопаткою.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

4. Скручуємо  їх в досить щільні рулети. Кожен рулетик нарізаємо  на шматочки товщиною близько 4-5 сантиметрів.

5. Підготуємо круглу форму. Для цього  застеліть її пергаментом (пекарської папером), промажте стінки і дно рослинним або вершковим маслом. Потім укладайте шматочки рулету досить щільно.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

6. Зробіть заливку, розбивши в миску сирі яйця, змішавши їх з молоком і сметаною, а також додавши сухі трави та сіль.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

7. Цією рідкою сумішшю заливайте нарізані рулетики, рівномірно розподіляйте рідину по всій поверхні.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

8. Відправте  форму в прогріту до 180-и градусів духовку на 25 хвилин. За цей час ваш пиріг красиво підрум’яниться, стане пишним, м’яким і цілісним (шматочки з”єднаються з заливкою в процесі випікання). Зовні він буде нагадувати їстівні трояндочки з начинкою.

9. Подавайте пиріг гарячим або теплим до чаю. Але і в холодному вигляді така  випічка теж дуже смачна.

Гості навіть не зрозуміють з чого ви його приготували. Вечеря з лаваша

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: