Гострі смажені баклажани на зиму. Пікантна заготовка на всю зиму

Гострі смажені баклажани на зиму виходять смачними, гострими і пікантними.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2,5 кілограма
  • Солодкий перець – 5 штук
  • Соняшникова олія
  • Гострий перець – 2-3 штуки
  • Сіль за смаком
  • Оцет – 1/2 склянки
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 3-4 головки

Приготування:

  1. Наріжте баклажани кружечками близько 0,6 мм, посоліть і залиште на пару годин, щоб овочі позбулися гіркоти.
  2. Утворену рідину злийте і смажте баклажани до готовності. Часник подрібніть будь-яким способом.
  3. Перець, солодкий і гіркий, часник подрібніть в блендері. Подрібніть зелень і додайте туди ж.
  4. Відправте овочі в каструлю і тушкуйте близько п’яти хвилин. Потім додайте півсклянки олії, трохи посоліть.
  5. Після того, як маса закипить, влийте шестипроцентний оцет. Знову дайте масі закипіти і приберіть з вогню.
  6. Викладіть баклажани в стерилізовані ємності, шарами, чергуючи овочі. Останній повинен бути гарячим.
  7. Закатайте, укутайте і дайте повністю охолонути, після чого можете забрати на зберігання в підвал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: