Готую картопляні язички. Смачніше і корисніше чіпсів і простіше смаженої картоплі
Без краплі олії. Кожна мама знає, що чіпси, м’яко кажучи, не найкорисніша страва. Але діти їх люблять і постійно просять купити. На щастя, я знайшла чудовий вихід із становища – картопляні язички. Діти їх їдять з великим задоволенням, і про шкідливі чіпси навіть не згадують. А готуються вони дуже просто зі звичайної картоплі.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 – 4 штуки;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
- Спеції та інші приправи – на свій розсуд (наприклад сушені кріп і часник).
Крім цього знадобиться пергаментний папір. І в ідеалі картопляні бульби повинні мати довгасту форму, щоб шматочки були максимально схожі на язички.
Приготування:
- Картоплю потрібно вимити і очистити від шкірки. Якщо картопля молода, свіжого врожаю, з тонкою шкіркою, то чистити не обов’язково.
- Кожну картоплю нарізати на язички, тобто уздовж, товщиною по 4 – 5 мм.
- Картопляні язички викласти на паперові серветки, щоб позбавити шматочки від зайвої вологи.
- Зверху промокнути картоплю також паперовими серветками (рушничок).
- Включити духовку, вона повинна бути розігріта.
- Деко застелити пергаментним папером і посипати його сіллю, не надто багато. НЕ шар солі, а просто, як ніби Ви солите деко.
- На сіль викласти картопляні язички, намагаючись, щоб вони не стикалися один з одним.
- Посипати приправами.
Якщо любите гостре, то можна ще додати червоний гострий перець.
Прибрати деко з язичками в розігріту духовку на 10 хвилин.
Через 10 хвилин дістати кожен язичок перевернути і прибрати в духовку ще на 5 – 7 хвилин.
За цей час язички підрум’яняться, покриються апетитною хрусткою скоринкою.
Картопляні язички готові.
Смачного!