Хрусткі мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму

Мариновані огірки з кетчупом чилі виходять шалено смачними, з гострими і солодкими нотками.

Необхідні продукти:

  • Вода – 1,5 літра
  • Кетчуп чилі – 8 столових ложок
  • Огірки – 3,5 кілограмів
  • Цукор – 100 грам
  • Перець горошком – 5 шт. на 1, л банку
  • Оцет 9% – 100 мілілітрів
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Лавровий лист – по 2 штуки
  • Часник 4 зубчики на одну банку
  • Лист хрону, зелень

Покроковий процес приготування:

  1. Промийте огірки, залийте холодною водою і залиште на 5 годин.
  2. На дно кожної з банок викладіть зелень і спеції, після цього викладіть огірки.
  3. Кетчуп перемішайте з водою, цукром і сіллю, доведіть до кипіння і варіть близько 10 хвилин.
  4. Гарячий маринад розлийте по банках, закрутіть кришками і переверніть.
  5. Укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
  6. Зберігайте в прохолодному місці при кімнатній температурі.

Хрусткі мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: