Ідеальний сніданок або перекус: турецькі здобні булочки
від Denzhyttya
13 Листопада, 2019
- Готують їх з дріжджового тіста, а при формуванні рясно змащують вершковим маслом.
Такі булочки ідеально підійдуть до сніданку, їх можна взяти на роботу або покласти дітям до школи для перекусу. Готують їх з дріжджового тіста, а при формуванні рясно змащують вершковим маслом.
Інгредієнти:
- 400-450 грамів борошна
- 180 мл молока
- 6 грамів сухих дріжджів
- 1 яйце
- 80 мл рослинної олії
- 3 столові ложки цукру
- 1,5 чайні ложки солі
- 50 г розм’якшеного вершкового масла
- для змазування жовток+молоко
- цукор для посипання
Приготування:
- Спочатку потрібно приготувати опару. Дріжджі розвести в 50 мілілітрах теплого молока з додаванням 1 чайної ложки цукру, перемішати. Накрити серветкою і залишити на 15 хвилин, щоб піднялася “шапочка”.
- Просіяти борошно і додати в нього молоко, яке залишилося, цукор, сіль, масло та опару. Замісити еластичне тісто. Залишити тісто в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
- Тісто обім’яти та розділити на 10-12 частин. Кожну кульку розкотити в овал, товщиною 3 мм, зробити кілька надрізів уздовж, не дорізуючи по 0,5 см до країв. Змастити овал, з допомогою пензлика, рясно м’яким вершковим маслом і присипати цукром. Згорнути овал по діагоналі в рулет, а потім скрутити в “равлика”. Залишити булочки хвилин на 10 хвилин.
- Змастити булочки жовтком, змішаним з невеликою кількістю молока і відправити в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Випікати до золотистої скоринки.
Приємного чаювання!