Із звичайного буряка готую смачну закуску
від Denzhyttya
19 Лютого, 2021
Збільшуйте інгредієнти, інакше доведеться робити другий захід! У холодильнику зберігається кілька днів, тому можна запастися апетитною і корисною стравою про запас. Виручить, коли раптом захотілося перекусити.
Інгредієнти:
- буряк – 1 кг,
- морква – 0,5 кг.,
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг.,
- олія соняшникова – 1/2 скл.,
- сіль за смаком,
- ізюм – жменя,
- томатна паста – 1 стол. л.,
- оцет стол. 9% – 2 чайн. ложки
Приготування:
- Буряк вимити, очистити, натерти на середній тертці.
- З морквою зробити те ж саме.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарізати півкільцями.
- У товстостінній посуді розігріти олію без запаху, покласти буряк, потушкувати на маленькому вогні 10 хвилин.
- До буряка покласти моркву, перемішати. Тушкувати 10-15 хвилин. Тепер – черга цибулі.
- Тушкувати овочі під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть одного кольору. Посолити за смаком.
- Додати Изюм (перебрати від сміття, помити, обсушити). Можна покласти чорнослив, попередньо замочений і порізаний, але ізюм – обов’язково.
- Через 15 хвилин влити столовий оцет.
- Покласти повну столову ложку томатної пасти.
- Пару хвилин прогріти овочі, вимкнути вогонь. Якщо хтось любить гостріше, може видавити часник через прес.
- Почекати, поки закуска з буряка охолоне і можна подавати на стіл.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua