Коли хочеться смачненького до чаю, готую пиріг “Королева ватрушок”
17 Червня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом найсмачнішої королівської ватрушки, яка замінить і тістечко, і торт. Ніхто не зможе встояти перед такими ласощами, навіть діти, які не люблять сир, їдять із задоволенням та беруть добавку
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Розпушувач – 10 гр. (1,5 ч.л.)
Для начинки:
- Сир домашній – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1-2 ч.л.
- Родзинки – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст.л. (за бажанням)
Для крему:
- Сметана – 250 гр.
- Згущене молоко – 150 гр.
Приготування:
- Замочимо 100 гр родзинок.
- У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, цукор і перемішуємо.
- В суху суміш, що вийшла, додаємо вершкове масло, щойно з холодильника і перетворюємо на крихту. Крихта готова, відставимо вбік.
- Приготуємо сирний прошарок. В окрему миску відправляємо сир, додаємо цукор, яйця, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль за бажанням, перемішуємо ложкою, потім пробиваємо блендером.
- Для зручності підготовлену крихту розділимо на 2 частини.
- Форму застелимо папером для випічки і змажемо маслом, викладаємо одну частину крихти, розрівнюємо.
- Виливаємо начинку, рівномірно розподіляємо родзинки. Висипаємо другу частину крихти, розрівнюємо.
- Відправляємо в розігріту духовку, випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин, верх має стати золотистий.
- Цим часом приготуємо крем для просочення.
- Змішаємо сметану зі згущеним молоком, виймаємо готовий пиріг з духовки і відразу ж, поки гарячий, виливаємо підготовлене просочення і рівномірно розподіляємо.
- Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і за допомогою дерев’яної шпажки робимо малюнок, шоколад можна замінити сиропом.
- Залишаємо до повного остигання, щоб пиріг добре просочився, а крем загуснув.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua