Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше

Приготувала одного разу перловку у такий спосіб, тепер по-іншому не готую. Сподобався рецепт насамперед за смакові якості, і звичайно ж за простоту приготування, все приготував, на деко та в духовку. В результаті виходить така смакота, що пальчики оближеш, навіть нелюбителі перловки просять добавки.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – 300 гр.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибулина – 1-2 шт.
  • Вода – 600-700 мл.
  • Курка – 900 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Солодка паприка – 1/2 ч.л.
  • Каррі – 1/3 ч.л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Соняшникова олія – 3-4 ст.л.

Приготування:

  1. Перлову крупу добре промиємо і заллємо холодною водою, залишимо постояти на 1-2 години.Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше
  2. Цим часом замаринуємо курку, у мене сьогодні стегна.
  3. Відправляємо м’ясо в миску, додаємо сіль, чорний перець, солодку паприку, каррі.
  4. Додаємо 2-3 зубчики часнику попередньо пропустивши через прес. Поливаємо олією і добре перемішуємо.Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше
  5. Поки м’ясо трохи промаринується поріжемо цибулю дрібними кубиками.
  6. Моркву натремо на великій терці і обсмажимо на сковороді з цибулею на невеликій кількості олії до м’якості.Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше
  7. Деко змащуємо рослинною олією, кладемо цибулю обсмажену з морквою і перлову крупу (воду зливаємо).
  8. Додамо сіль та перець за смаком, тепер добре перемішаємо всі інгредієнти.Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше
  9. Зверху укладаємо шматочки м’яса і заливаємо водою, так щоб перлова крупа повністю ховалася, це дуже важливо, води має бути достатньо, інакше перловка не розпариться і буде твердою.Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше
  10. Відправляємо в розігріту духовку та готуємо при t 190 градусів 60 хвилин, потім зменшуємо температуру до 100 градусів і готуємо ще 15-20 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Показую як готую перловку: чоловік і діти їдять із добавкою і просять готувати частіше

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: