“Кора дуба”. Один з найкращих пляцків Західної України
від Denzhyttya
31 Березня, 2021
Це один з найсмачніших пляцків, які традиційно печуть на свята на Західній Україні. У ньому два види коржів з горіхами, кокосом, родзинками і шоколадом, а також дуже ніжний крем із персиками.
Надзвичайно смачний пляцок “Кора дуба”
Форма 25Х25 см, вага готового торта приблизно 3,4 кг, висота 9 см.
Інгредієнти:
Горіховий корж.
- 8 білків,
- 200 г цукру,
- 12 г ванільного цукру,
- 200 г горіхів,
- 200 г кокосової стружки,
- 50 г родзинок,
- 35 г борошна,
- 10 г розпушувача.
Бісквіт на жовтках.
- 8 жовтків,
- 2 яйця,
- 200 г борошна,
- 130 г цукру,
- 10 г розпушувача.
- 400 г шоколаду для обмащування коржів.
Крем.
- 1 б. персиків (820 г),
- 500 мл води,
- 2 ванільних пудинги,
- 40 г цукру,
- 400 г масла.
Желе.
- 2 п. персикового желе,
- 250 мл води.
Приготування:
- Горіховий корж. Білки збити у піну, додати цукор і ванільний цукор, збити до стійкості. Додати борошно і розпушувач, кокосову стружку, горіхи і родзинки, акуратно перемішати. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 50 хв). Охолоджений корж розрізати навпіл.
- Бісквіт на жовтках. 2 білки збити в піну, додати цукор, збивати до його розчинення. Додати 10 жовтків, збити до густої пишної маси. Додати борошно і розпушувач, збити. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 40 хв). Охолоджений корж розрізати навпіл. Змастити кожен корж розтопленим шоколадом з обох сторін.
- Крем. З’єднати 250 мл соку від персиків і 250 мл води, додати цукор, довести до кипіння. У 250 мл води розчинити 2 п. ванільного пудингу. Влити у киплячий персиковий сік, варити помішуючи до загустіння. Масло кімнатної температури збити до пишної маси, по ложці ввести охолоджений пудинг.
- Приготувати желе дати йому охолонути до гелеподібної консистенції (має майже застигнути).
- Зібрати: горіховий корж, 1/4 крему, бісквіт в шоколаді, 1/4 крему, шматочки персика, 1/4 крему, бісквіт з шоколадом, 1/4 крему, горіховий корж (зрізаною частиною догори). Викласти зверху охолоджене желе (гелеподібної консистенції). Поставити у холодильник мінімум на 12 год, тоді він стає м’якеньким і чудово ріжеться.
Джерело:
simya.com.ua