Мафіни з ягодами
М’які, солодкі й ароматні маффіни з ягодами – проста, але смачна домашня випічка на кожен день і до свят.
Складові
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний цукор – 5-10 г
- Рослинна олія – 50 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Ожина, червона смородина, малина, чорниця – 120-150 г
Покроковий рецепт з фото
Випікати маффіни і кекси зі свіжими ягодами – одне задоволення.
Тісто замішується на вершковому і рослинному маслах. Перше дарує приємний вершковий присмак, друге робить структуру пухку і повітряну текстуру .Бажано використовувати вершкове масло, а не марнарин. Олія може бути будь-якою рафінованою (кукурудзяною, соняшниковою, оливковою, тощо).
Продукти для мафінів з ягодами.
Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Яєчні жовтки відділяємо від білків
Жовтки розтираємо з цукровим піском і ванільним цукром.
Збиваємо білки до м’якої і стійкої піни. У миску з жовтками та цукром вливаємо олію рафіновану і розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Всипаємо борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне, але досить щільне тісто
Вводимо білки.
Тісто для мафінів стає значно рідшим.
Наповнюємо порційні форми, чергуючи тісто зі свіжими ягодами-асорті.
Випікаємо в попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин при температурі 190 градусів.
Мафіни дістаєм з духовки .
Присипаємо цукровою пудрою і подаємо масляні маффіни з ягідним асорті до столу.
Смачного!