Мафіни з ягодами

Мафіни з ягодами

М’які, солодкі й ароматні маффіни з ягодами – проста, але смачна домашня випічка на кожен день і до свят.

Складові

  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 5-10 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ожина, червона смородина, малина, чорниця – 120-150 г

Покроковий рецепт з фото

Випікати маффіни і кекси зі свіжими ягодами – одне задоволення.

Тісто замішується на вершковому і рослинному маслах. Перше дарує приємний вершковий присмак, друге робить структуру пухку і повітряну текстуру .Бажано використовувати вершкове масло, а не марнарин. Олія може бути будь-якою рафінованою  (кукурудзяною, соняшниковою, оливковою, тощо).

Продукти для мафінів з ягодами.

Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Яєчні жовтки відділяємо від білків

Жовтки розтираємо з цукровим піском і ванільним цукром.

Збиваємо білки до м’якої і стійкої піни. У миску з жовтками та цукром вливаємо олію  рафіновану і розтоплене вершкове  масло, перемішуємо.

Всипаємо борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне, але досить щільне тісто

Вводимо білки.

Тісто для мафінів стає значно рідшим.

Наповнюємо порційні форми, чергуючи тісто зі свіжими ягодами-асорті.

Випікаємо в попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин при температурі 190 градусів.

Мафіни дістаєм з духовки .

Присипаємо цукровою пудрою і подаємо масляні маффіни з ягідним асорті до столу.

Смачного!

Маффины с ягодами (ассорти, на масле) — рецепт с фото пошагово

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: