Малосольні огірочки – будуть готові за ніч
від Denzhyttya
16 Липня, 2020
Ця закуска виходить завжди, навіть якщо ви не особливо кулінар. Малосольні огірки можна сміливо поставити на будь-який святковий стіл. І ваші гості залишаться від них задоволенні.
Інгредієнти:
Продукти розраховані на дві банки по 1 літру
- 1 кілограм огірків
- 2 столові ложки солі
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка гірчиці
- 10 штук перцю горошком (запашного і чорного)
- 100 грам кропу
- 1 головка часнику
- 4 лаврові листки
- 2 столові ложки оцту 9%
Приготування:
- Огірки промиваємо і видаляємо хвостики.
- Нарізаємо великими шматочками кріп. Часник очищаємо і нарізаємо пластинками.
- У стерилізовані банки укладаємо половину приготованого кропу, розкладаємо часник і укладаємо щільно огірки. Зверху кладемо лавровий лист, решту кропу, перець і часник.
- У каструлю наливаємо воду (1 л.), кладемо сіль, цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо оцет і суху гірчицю. Все добре перемішуємо.
- Готовий розсіл розливаємо по банках, закриваємо кришками, накриваємо рушником і залишаємо на ніч маринуватися. Через відведений час огірочки можна подавати до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua