Малосольні огірочки – будуть готові за ніч

Ця закуска виходить завжди, навіть якщо ви не особливо кулінар. Малосольні огірки можна сміливо поставити на будь-який святковий стіл. І ваші гості залишаться від них задоволенні.

Інгредієнти:

Продукти розраховані на дві банки по 1 літру

  • 1 кілограм огірків
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 10 штук перцю горошком (запашного і чорного)
  • 100 грам кропу
  • 1 головка часнику
  • 4 лаврові листки
  • 2 столові ложки оцту 9%

Приготування:

  1. Огірки промиваємо і видаляємо хвостики.
  2. Нарізаємо великими шматочками кріп. Часник очищаємо і нарізаємо пластинками.
  3. У стерилізовані банки укладаємо половину приготованого кропу, розкладаємо часник і укладаємо щільно огірки. Зверху кладемо лавровий лист, решту кропу, перець і часник.
  4. У каструлю наливаємо воду (1 л.), кладемо сіль, цукор і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо оцет і суху гірчицю. Все добре перемішуємо.
  5. Готовий розсіл розливаємо по банках, закриваємо кришками, накриваємо рушником і залишаємо на ніч маринуватися. Через відведений час огірочки можна подавати до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: