На цьому нейтральному тісті можна готувати пиріжки з будь-якою начинкою. Пиріжки виходять м’які як пух
від Denzhyttya
31 Липня, 2021
Інгредієнти:
Тісто:
- 300 мл кефіру
- 50 мл кип’яченої води
- 9 г сухих дріжджів
- 600 г борошна
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 120 мл соняшникової олії
Капустяна начинка:
- 250 г капусти
- 1 цибулина
- 2 ст. л. соняшникової олії
- Сіль, перець, мелена паприка
Сирна начинка:
- 200 г сиру
- 3 ст. л. цукру
- Ванілін або ванільний цукор
- 1 яйце
- 1 дрібка солі
Приготування:
- Для тіста використовувати всі продукти кімнатної температури. У ємності з’єднати кефір з олією, додати сіль і цукор. Вбити 2 яйця, перемішати. Борошно просіяти і з’єднати з сухими дріжджами. Всипати борошно в ємність і замісити м’яке тісто. Тісто має вийти в’язким, м’яким, але воно легко відстає від стінок посуду. Борошна може знадобитися трохи більше, в залежності від його клейковини. Тісто накрити харчовою плівкою і залишити для підйому в теплому місці.
- Капустяна начинка: в олії обсмажити протягом 3 хв. тонко нарізану цибулю, додати нашатковану капусту. Смажити помішуючи 3 хв., посолити, поперчити, посипати паприкою, потім влити близько склянки води і тушкувати до бажаної м’якості капусти. Начинку охолодити.
- Для сирної начинки змішати сир, цукор, сіль і яйце.
- Тісто, яке піднялося розділити на однакові кульки, розміром з куряче яйце. Приблизно 24 шт.
- Частину пиріжків зробити з капустяною начинкою, розкладаючи її на корж з тіста і ретельно заліпивши краї, як у вареника. Перевернути пиріжки швом вниз. Вихід 12 шт.
- Другу частину пиріжків зробити з сирною начинкою. На корж з тіста викласти ложку сиру, зробити надрізи по краях тіста.
- Сформувати ватрушку, схрестивши між собою протилежні краї тіста. Залишити пиріжки для вистоювання на 20 хвилин.
- Змастити пиріжки збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, до готовності.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua