Надзвичайно смачний сирник із хрумкою шапочкою. Такого ви ще не їли!
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
- 200 г. масла
- 1\2 ст. цукру (ст. 250 мл)
- 2 ст. ложки сметани
- 4 жовтки
- 2 ч. ложки порошку для випічки
- 2 стак. борошна
- 2 ст. л. какао
- 1 стак. горіхів
Для сирного прошарку:
- 500 г сиру
- 1 пачка ванільного пудингу
- 3 ст. ложки манки
- 3 яйця
- 2 ст. ложки сметани
- 1\3 ст цукру
Для мультифруктового прошарку:
- 1 л мультифруктового соку
- 4 ст. ложки цукру
- 3 пачки (39-41 г) ванільного пудингу
Для білкової пінки:
- 4 білка
- 1\3 стак. цукру
Для крихти:
- 20 г масла
- 10 г цукру
- борошно
Приготування:
Пісочна основа:
Масло розтерти з цукром, додати жовтки, сметану. Потім борошно з розпушувачем. Замісити тісто. Відділити 1\3 тіста і додати какао. Поставити тісто з какао в морозильну камеру, а біле в холодильник.
Через 30 хвилин біле тісто розділити на 2 частини. Форму (22х22 см) застелити пергаментом. Викласти 1\2 білого тіста, присипати горіхами і притиснути їх, зверху викласти другу частину білого тіста. Поставити форму з тістом в холодильник.
Для мультифруктового прошарку:
Більшу частину соку закип’ятити з цукром, додати до нього 3 п.пудинга, розведеного в соці, і проварити 2 хвилини. Остудити.
Для сирного прошарку:
Сир добре розтерти з ванільним пудингом, манкою, сметаною. Яйця збити з цукром і ввести в сирну массу. Темне тісто з морозильної камери натерти на тертці з великими дірками і вмішати в сирну масу.
Для шапочки:
- Білки збити в круту піну, поступово додаючи цукор.
- Масло розтерти з цукром і додавати борошно, постійно розтираючи пальцями, поки не зробиться крихта.
- На пісочно-горіхову основу викладаємо мультифруктовий прошарок, зверху – сирний. На сирний – піна з білків, зверху присипаємо масляною крихтою.
- Випікати 1 годину-1,15 години при 170*С.
Смачного!