Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали

Добридень! У мене буває два настрої – один буквально просить приготувати щось незвичайне і унікальне, другий ж тихенько випрошує зробити щось тепле, домашнє, без надмірностей.

Сьогодні перемагає саме другий, тому я з радістю поділюся класичним рецептом шарлотки з яблуками. Смачніше шарлотки ще не придумали, та й навряд чи це колись станеться!

Інгредієнти:

  • Яблука – 1-2 штуки
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця – 4 штуки
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукрова пудра – кілька дрібок для посипання
  • Сіль – дрібка

Кількість продуктів мінімальна. Власне, так шарлотка і готується! Повірте, вона буде нереально смачною!

Приготування:

  1. Очищаємо 2 яблука від шкірки. Я використовувала лише одне, так як 2 не помістилися б на підносі.
    Однак я рекомендую саме 2, так як яблука в пирозі виходять дуже смачними!
  2.  Нарізаємо яблука на ось такі скибочки.Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумалиЦікавий факт: саме в такій формі яблука використовували для шарлотки раніше (з часів появи пирога). Не кубики, не смужки, а саме часточки.
  3. Трохи збиваємо 4 яйця з дрібкою солі. Не перестарайтеся – лише перемішайте.
  4. Додаємо 1 склянку цукру і знову перемішуємо наше тісто. Стараємося досягти максимально однорідної маси.
  5. Тепер відправляємо в миску склянку борошна. Змішуємо лопаткою, віночок не впорається з борошном.Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
  6. Викладаємо на дно форми яблука, заливаємо зробленим тістом.Зверху воно повинно бути рівним, тому дайте йому рівномірно розтектися.Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
  7. Я ж додатково вирівняла верхівку лопаткою. Але можна обійтися і без цієї.Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
  8. Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів.Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
  9. Перевертаємо пиріг яблуками вгору і посипаємо його цукровою пудрою. Даємо трохи охолонути, і можна сміливо їсти.
  10. Нарізаємо на красиві шматочки і подаємо улюбленим рідним або гостям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: