Найправильніший класичний рецепт шарлотки з яблуками, краще ще не придумали
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Добридень! У мене буває два настрої – один буквально просить приготувати щось незвичайне і унікальне, другий ж тихенько випрошує зробити щось тепле, домашнє, без надмірностей.
Сьогодні перемагає саме другий, тому я з радістю поділюся класичним рецептом шарлотки з яблуками. Смачніше шарлотки ще не придумали, та й навряд чи це колись станеться!
Інгредієнти:
- Яблука – 1-2 штуки
- Цукор – 1 склянка
- Яйця – 4 штуки
- Борошно – 1 склянка
- Цукрова пудра – кілька дрібок для посипання
- Сіль – дрібка
Кількість продуктів мінімальна. Власне, так шарлотка і готується! Повірте, вона буде нереально смачною!
Приготування:
- Очищаємо 2 яблука від шкірки. Я використовувала лише одне, так як 2 не помістилися б на підносі.
Однак я рекомендую саме 2, так як яблука в пирозі виходять дуже смачними! - Нарізаємо яблука на ось такі скибочки.Цікавий факт: саме в такій формі яблука використовували для шарлотки раніше (з часів появи пирога). Не кубики, не смужки, а саме часточки.
- Трохи збиваємо 4 яйця з дрібкою солі. Не перестарайтеся – лише перемішайте.
- Додаємо 1 склянку цукру і знову перемішуємо наше тісто. Стараємося досягти максимально однорідної маси.
- Тепер відправляємо в миску склянку борошна. Змішуємо лопаткою, віночок не впорається з борошном.
- Викладаємо на дно форми яблука, заливаємо зробленим тістом.Зверху воно повинно бути рівним, тому дайте йому рівномірно розтектися.
- Я ж додатково вирівняла верхівку лопаткою. Але можна обійтися і без цієї.
- Відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів.
- Перевертаємо пиріг яблуками вгору і посипаємо його цукровою пудрою. Даємо трохи охолонути, і можна сміливо їсти.
- Нарізаємо на красиві шматочки і подаємо улюбленим рідним або гостям.
Джерело:
mandarynka.com.ua