Найпростіший рецепт печериць

Напевно, це одна з найпростіших страв, яку я їла. але гриби  настільки універсальні, що подають їх як на святковий стіл, так і до обіду в робочий день.

гриби по-єврейськи

Інгредієнти

  • печериці 500 г
  • Вершкове масло 2,5 ст. л.
  • сіль 0,5 ч. Л.
  • Чорний перець (горошком) 2-3 шт.

Приготування

  1. Насамперед виберіть найменші і чисті гриби. Підійдуть як печериці, так і гливи.  Наріжте їх великими кубиками. Так зовні вони придбають потрібну золотисту скориночку, а всередині залишаться м’якими і соковитими.
  2. Злегка промийте гриби холодною водою, а потім обдайте їх окропом. Перемістіть гриби  на рушник і гарненько просушіть. Не дайте вбратися зайвій волозі.
  3. Пересипте гриби в миску і посоліть. Перець горошком перемеліть в ступці.як смажити гриби
  4. Поставте сковороду на сильний вогонь. Розтопіть в ній вершкове масло. Якщо не впевнені в його якості, додайте трохи рослинного. Так вершкове масло не буде горіти.
  5. Тепер пересипте в масло гриби, розподіліть їх рівним шаром. Посоліть і готуйте хвилин 5, не чіпаючи. За цей час гриби пустять сік, а він в свою чергу встигне випаруватися.
  6. Далі вогонь зменшіть до середнього, гриби перемішайте. Залиште їх готуватися ще хвилини на 3. Потім знову перемішайте , поперчіть їх. Переконайтеся, що всі шматочки однаково рум’яні.як смажити шампіньйони

Гриби по-єврейськи готові! Подавайте їх як гарнір до курки або червоного м’яса. Виходить відмінна закуска. Гливи, приготовані таким способом, мають ніжний вершковий смак, в міру солоні і досить самобутні. Рекомендую!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: