Найпростіший рецепт печериць
від Denzhyttya
29 Листопада, 2020
Напевно, це одна з найпростіших страв, яку я їла. але гриби настільки універсальні, що подають їх як на святковий стіл, так і до обіду в робочий день.
Інгредієнти
- печериці 500 г
- Вершкове масло 2,5 ст. л.
- сіль 0,5 ч. Л.
- Чорний перець (горошком) 2-3 шт.
Приготування
- Насамперед виберіть найменші і чисті гриби. Підійдуть як печериці, так і гливи. Наріжте їх великими кубиками. Так зовні вони придбають потрібну золотисту скориночку, а всередині залишаться м’якими і соковитими.
- Злегка промийте гриби холодною водою, а потім обдайте їх окропом. Перемістіть гриби на рушник і гарненько просушіть. Не дайте вбратися зайвій волозі.
- Пересипте гриби в миску і посоліть. Перець горошком перемеліть в ступці.
- Поставте сковороду на сильний вогонь. Розтопіть в ній вершкове масло. Якщо не впевнені в його якості, додайте трохи рослинного. Так вершкове масло не буде горіти.
- Тепер пересипте в масло гриби, розподіліть їх рівним шаром. Посоліть і готуйте хвилин 5, не чіпаючи. За цей час гриби пустять сік, а він в свою чергу встигне випаруватися.
- Далі вогонь зменшіть до середнього, гриби перемішайте. Залиште їх готуватися ще хвилини на 3. Потім знову перемішайте , поперчіть їх. Переконайтеся, що всі шматочки однаково рум’яні.
Гриби по-єврейськи готові! Подавайте їх як гарнір до курки або червоного м’яса. Виходить відмінна закуска. Гливи, приготовані таким способом, мають ніжний вершковий смак, в міру солоні і досить самобутні. Рекомендую!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya