Навіть діти прокидаються від цього аромату. 15 хвилин і все готово

Дуже смачний, шоколадний десерт Баядерка. Вам не буде потрібно нічого випікати і вимішувати, все досить просто і швидко. А результат – просто розкішний, такий шоколадно-горіховий смак з нотками ваніліну, вас підкорить.

Інгредієнти:

  • вода холодна, 100 мл;
  • цукор, 150 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • ванілін;
  • волоські горіхи, 150 г;
  • печиво за смаком (топлене молоко), 200 г;
  • какао, 1 ст.л.

Для глазурі потрібно:

  • шоколад, плитка;
  • соняшникова олія, 3 ст.л.

Приготування:

  1. У воді розмішуємо цукор і додаємо вершкове масло, ванілін.
  2. Ставимо на середній вогонь і топимо масу до однорідності. Охолоджуємо.
  3. Горіхи подрібнюють на невеликі шматочки, майже в крихту.
  4. Печиво також подрібнюємо блендером в крихту.
  5. Порада: горіхи беріть будь-які на свій смак.
  6. Печиво і горіхи змішуємо і вливаємо воду з маслом. Все дуже ретельно перемішуємо до однорідності.
  7. Ділимо масу на 2 частини і одну з них змішуємо з какао.
  8. Порада: какао беріть жирне, щоб десерт був з яскравим шоколадним смаком.
  9. Форму застеляємо пергаментом, щоб і бортики були закриті.
  10. Викладаємо шоколадну частину і розрівнюємо, зверху викладаємо білу частину, розрівнюємо.
  11. Топимо будь-який шоколад за смаком і змішуємо з олією. Поливаємо десерт і відправляємо його в холодильник на кілька годин для застигання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: