Ніжний і ароматний лимонно-маковий торт з сирним кремом

  • Незвичайний лимонно-маковий торт потішить ваших близьких.
Ніжний і ароматний лимонно-маковий торт з сирним кремом

Цей торт нагадує линомму тарталетку з її ніжною маренгою і кислинкою від лимонного крему, але на відміну від неї, тісто тут дуже ніжне. повітряне, бісквітне, а також макова пікантність.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

    • яйця – 3 шт.
    • борошно – 80 г
    • мелений мак – 20 г
    • цедра 1 лимона
    • цукор – 100 г
    • розтоплене вершкове масло – 40 г

Для крему:

    • м’який гладкий сир – 250 г
    • лимонний сік – 150 мл
    • яйце – 1 шт.
    • цукор – 100 г
    • крохмаль – 1 1/2 ч. л.

Для просочення:

    • вода
    • лимонний сік – 2 ст. л.
    • цукор

Приготування:

Готуємо бісквіт: збиваємо яйця з цукром до пишноти близько 5-7 хвилин. Змішуємо борошно з цедрою і меленим маком, всипаємо в яєчну піну і швидко перемішуємо лопаткою. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. Виливаємо тісто у форму, змащену олією. Випікаємо бісквіт при 190 С протягом 20 хвилин.

Готуємо крем: збиваємо яйце з цукром і лимонним соком, залишаємо постояти 15 хвилин, іноді перемішуючи. Потім додаємо крохмаль і добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Нагріваємо суміш до кипіння, проварюємо 2 хвилини до загустіння. Знімаємо крем з вогню, протираємо через сито, охолоджуємо, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на пару годин.

Збиваємо міксером сир, потім поступово додаємо в нього лимонний крем.

Бісквіт розрізаємо на два коржі.

Готуємо сироп з води, цукру і лимонного соку, злегка остуджуємо і просочуємо коржі. Один корж намазуємо кремом, накриваємо другим і обмазуємо кремом. Посипаємо торт маком або за бажанням прикрашаємо зернами граната. Даємо торту просочитися кілька годин у холодильнику.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: