Ніжний і смачний манник з карамеллю і білим шоколадом

  • Цей рецепт заслуговує вашої уваги.
Ніжний і смачний манник з карамеллю і білим шоколадом

З манної крупи можна готувати не тільки манну кашу, але і масу інших корисних і смачних страв.

Інгредієнти для тіста:

    • манна крупа — 150 г;
    • вершки жирні або сметана — 3.5 ст. л;
    • яйця — 4 шт;
    • цукор — 150 г;
    • борошно — 150 г;
    • ванілін — за смаком;
    • розпушувач — 1 ч. л;
    • олія рослинна — 3 ст. л.

Для карамелі:

    • цукор — 7 ст. л;
    • вода -100 мл.

Також знадобиться білий шоколад.

Приготування:

    1. Яйця розмішуємо з цукром і збиваємо до розчинення цукру.
    2. Додаємо вершки та рослинну олію, збиваємо до однорідності.
    3. Вводимо манну крупу і просіяне борошно, вимішуємо тісто.
    4. Додаємо за смаком ванілін і розпушувач, вимішуємо.
    5. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
    6. Духовку розігріваємо до 150 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, перевіряючи готовність. Охолоджуємо випічку у формі.
    7. Цукор висипаємо на сковороду і топимо до карамельного кольору, потім вливаємо частинами воду і добре вимішуємо лопаткою.
    8. Поливаємо пиріг карамеллю і прикрашаємо розтопленим білим шоколадом. Коли все застигне, виймаємо пиріг з форми.

Порада: якщо вам набрид ванілін, тоді додайте в манник цедру лимона або корицю — буде і смачно і ароматно. Прикрасити пиріг можна будь-яким шоколадом, не обов’язково білим.

Ніжний і смачний манник з карамеллю і білим шоколадом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: