Ніжно-ягідна смакота: як приготувати торт “Монастирська хата”
- Тортик з вишнею та сметанним кремом – смачний і дуже красивий.
Торт “Монастирська хата” – дуже смачна та оригінальна випічка. Ніжне тісто у поєднанні з кисленькою вишнею та повітряним кремом робить цей десерт просто неймовірним!
Вишню для торта можна використовувати свіжу, заморожену або консервовану. Вона укладається всередину колод із тіста. Випечені “колоди” укладаються у вигляді хати й зверху покриваються кремом.
Такий десерт прикрасить стіл не тільки до чаю, але й на званий обід. Хоч виглядає торт “Монастирська хата” як справжній кондитерський шедевр, готується цей десерт зі звичайнісіньких продуктів.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно – 350-450 г
- Вершкове масло – 250 г
- Цукор – 220 г
- Сметана – 200 г
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Сіль – на кінчику ножа
Для начинки
- Вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 1 кг
- Цукор – 100-150 г
Для сметанного крему
- Сметана (20-30%) – 700 г
- Цукор (або цукрова пудра) – 250 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Для прикрашання
- Шоколад
- Кондитерські посипки
Приготування:
Вишню викласти у миску, засипати цукром, перемішати й залишити на годину, щоб вишня пустила сік. Потім відкинути на друшляк і дати соку добре стекти.
Готуємо тісто. Сметану з’єднати з розпушувачем і перемішати. Розм’якшене вершкове масло збити до пишності з маленькою дрібкою солі. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор. Додати сметану та перемішати.
Всипати просіяне борошно й замісити м’яке тісто. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 40-60 хвилин.
Тісто звільнити від харчової плівки, трохи вимісити на столі й розділити на 15 однакових шматочків, з яких скачати кульки. Кожну кульку розкачати в смужку розміром 20*7 см.
Викласти на смужку вишні у рівний рід впритул одна до одної. Сформувати довгу трубочку, і добре защипати краї. Повторити з усіма кульками. Утворені “колоди” викласти, швом униз, на застелене пергаментом деко.
Випікати 15-20 хвилин при температурі 200°С. “Колоди” вийняти з духовки й остудити.
Готуємо сметанний крем. Охолоджену сметану збивати з цукром протягом 15-20 хвилин, на максимальній швидкості міксера, до загусання та збільшення в об’ємі.
На блюдо викласти 5 “колод”. Змастити кремом, зверху покласти ще 4 “колоди”. Знову змастити кремом й покласти 3 “колоди”. Потім покласти крем і 2 “колоди”, а на завершення – крем і одну “колоду”.
Торт покрити кремом. Прикрасити шоколадною стружкою та кондитерськими посипками (за бажанням, рубаними горіхами, цукатами й т.п.). Прибрати торт у холодильник і дати настоятися не менш ніж 12 годин.