Ніжний печінковий паштет у вигляді рулету з яловичої печінки з плавленим сирком: смачна закуска, яку так просто приготувати
Пропоную приготувати ніжний, смачний, корисний і дуже ситний паштет з яловичої печінки з вершковим присмаком, який надає паштету плавлений сирок.
Приготувати паштет, я впевнена, для вас не складе ніяких труднощів – адже рецепт дуже простий, та й продукти для його приготування найдоступніші і поширені.
Таку страву можна подати в якості холодної закуски на будь-яке свято, можна ситно перекусити ним хоч удома, хоч на роботі і звичайно він буде незамінний для швидкого сніданку.
Інгредієнти:
- печінка яловича – 1 кг.
- плавлений сирок « Дружба » – 2 шт.
- масло вершкове – 180 гр.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- часник – 1-2 зубчика
- олія – для обсмажування овочів
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Приготування:
- Яловичу печінку відваріть до готовності.
- Поки печінка вариться підготуйте овочі – цибулю поріжте середнім кубиком, моркву скибочками, часник очистіть.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажте на ній до готовності цибулю і моркву – часник не обсмажуйте, пропускаю його потім разом з печінкою через м’ясорубку.
- Тепер за допомогою м’ясорубки або блендера (але все ж краще за допомогою першої – структура паштету буде краще ) пропустіть відварну печінку разом з обсмаженими овочами і часником.
- Посоліть і поперчіте паштет за смаком, додайте розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте, щоб масло розійшлося по паштету.
- Паштет у вигляді прямокутника викладіть на харчову плівку.
- На середину по всій довжині укладіть натерті на великій терці плавлені сирки.
- За допомогою плівки загорніть паштет у вигляді рулету, злегка притискаючи його.
- Печінковий паштет оберніть харчовою фольгою і приберіть на ніч в холодильник.
Ну ось ми і приготували ніжний печінковий паштет у вигляді рулету з яловичої печінки з плавленим сирком!
При подачі нарізаємо його на порції.
Дуже смачно такий паштет подати з обсмаженою цибулею – мені дуже подобається на скибочку хліба покласти паштет і на нього обсмажену цибулю – дуже смачно і ситно!