Ніжний торт-тістечко з дивовижним кремом
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Дуже смачна шоколадна випічка з кремом з вареного згущеного молока. Рецепт простий і легкий, торт-тістечко виходить великим, всій родині на радість. Спробуйте приготувати, Вам сподобається.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно пшеничне – 180 г
- Какао-порошок – 3 ст. ложки
- сода – 1 ч. ложка
- цукор – 180 г
- яйця – 5 шт.
- ванілін – 1/2 ч. ложки
- мед – 2 ст. ложки
- олія – 50 мл
Для крему
- Масло вершкове – 300 г
- Варене згущене молоко – 300 г
Для ганаша
- Шоколад темний – 100 г
- Молоко – 2 ст. ложки
- Масло вершкове – 30 г
Приготування:
- Спочатку готуємо тісто. У глибоку миску вбиваємо яйця і всипаємо цукор і ванілін.
- Віночком збовтуємо до однорідного стану. Вливаємо олію (бажано, без запаху). Додаємо мед і добре перемішуємо.
- Просіваємо в основну масу борошно з какао-порошком і содою.
- Замішуємо рідке, однорідне тісто. Ділимо рідке тісто на три рівні частини в різні миски.
- Деко застеляємо пекарним папером і виливаємо вміст однієї миски.
- Розрівнюємо по всьому листу тісто (якщо деко у Вас велике, можна просто дати тісту прямокутну форму).
- Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо корж 10 хвилин.
- Таким чином, випікаємо всі три коржа (намагайтеся, щоб всі коржі були приблизно однакового розміру і форми).
- Тепер, поки коржі остигають, приготуємо крем.
- У глибоку ємність кладемо розм’якшене, нарізане кубиками вершкове масло.
- Міксером збиваємо до освітлення і частинами додаємо варене згущене молоко, збиваючи крем в процесі.
- Один корж кладемо на піднос і просочуємо сиропом (2 ст. ложки цукру, розведені в 200 мл теплої води).
- Потім, рівномірно покриваємо корж шаром крему (крем, спочатку ділите на три рівні частини, щоб на усі коржі вистачило однаково).
- Накриваємо наступним коржем, просочуємо сиропом і кладемо шар крему. З третім коржем чинимо так само.
- Готуємо ганаш. У миску кладемо шоколад і вершкове масло, наливаємо молоко.
- Потім, ставимо на водяну баню і топимо, перемішуючи до однорідності.
- Торт зверху рівномірно поливаємо ганашем і ставимо в холодильник на 2 години.
- Після, обрізаємо краї торта і розділяємо випічку на порційні шматочки.
- Наш торт-тістечко готовий, пригощайте рідних і близьких.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua