Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл

Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже простої випічки: печивом на кефірі. Для його приготування не потрібен міксер та охолодження тіста в холодильнику. Формується печиво легко і виходить дуже красивим, воно схоже на черепашки або равлики. Легко приготувати та приємно подати на стіл!

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 350 г
  • Цукор 3 ст.л
  • Кефір 150 мл
  • Соняшникова олія 70 мл
  • Яйце 1 шт
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор для посипання 25 г

Приготування:

  1. Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури, треба заздалегідь дістати їх з холодильника. У тарілку для змішування додаю 3 столові ложки цукру, 150мл. кефіру, одне яйце, ванілін або ванільний цукор, дрібку солі та 70 мл. олії без запаху. Продукти перемішую віночком.
  2. Додаю в тарілку заздалегідь просіяне борошно та розпушувач.
  3. Знову все перемішую, додаю залишки борошна та продовжую замішувати тісто руками.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  4. Для зручності роботи розділю тісто на 16 частин.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  5. Формую з кожної кульки, укладаю в тарілку і накриваю зверху харчовою плівкою, щоб тісто не підсихало.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  6. Шматок тіста розкочую в тонкий пласт.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  7. Згортаю пласт у трубочку. Трохи прокочую руками, згортаю трубочку в спіраль. Самий кінчик трубочки прибираю під денце трохи прищипую.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стілПечиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  8. Готові спіральки вмочую в цукор.Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
  9. Викладаю заготовки на лист і ставлю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Печиво випікається 25-30 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: