Пиріг з капустою на швидку руку! Що я додаю в тісто, щоб воно було не гумове, а ніжне і пухнасте

Просте тісто на кефірі виходить просто прекрасним, м’яким і ніжним, відмінно поєднується з різними начинками, як солодкими, так і солоними. Підходить для пиріжків і здоби.

Інгредієнти:

  • кефір або ряжанка, 200 г;
  • сметана, 1 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль і цукор по 1 ч.л;
  • сода, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • борошно, 5 – 6 ст.л;
  • капуста тушена, 200 г;
  • м’ясо варене, 100 г;
  • яйце варене, 1 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • зелень.

Приготування:

  1. У кефір додаємо сіль, цукор, сметану, яйце, олію і соду. Вимішуємо.
  2. Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо густе, як для оладок тісто.
  3. У тушковану капусту натираємо яйце, дрібно ріжемо м’ясо і змішуємо начинку.
  4. Додаємо дрібно різану цибулю і зелень.
  5. Форму для випічки, я брала діаметрів 21 см, застеляємо пергаментом і виливаємо частина тіста.
  6. Зверху викладаємо начинку і заливаємо залишком тіста.
  7. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яної скоринки.
  8. Пиріг виходить м’яким і пишним, подаємо гарячим або холодним.

Пиріг з капустою на швидку руку! Що я додаю в тісто, щоб воно було не гумове, а ніжне і пухнасте

Дуже смачно виходить з начинкою з відварених яєць з зеленою цибулею і зеленню, плавленим або твердим сиром, з сиром, грибами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: