Пишні пончики на жовтках з вареням “Солодкі біляші” – м’які і надзвичайно смачні.

Пишні пончики на жовтках з вареням “Солодкі біляші” – м’які і надзвичайно смачні.

Пончики за цим рецептом виходять пишними і дивно смачними – завжди! На нашій кухні вони не мають собі рівних.

Нам потрібно:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 220 мл 2,5% молока
  • 5 г дріжджів (сухих) або 15 гр. дріжджів (свіжих)
  • 50 г цукрової пудри
  • 60 г вершкового масла
  • 5 шт жовтків
  • 1 щіпка солі
  • джем або варення

Приготування:

  1. Змішуємо молоко з цукровою пудрою і дріжджами та чекаємо, поки дріжджі запрацюють. Як тільки підніметься дріжджова шапочка, додаємо в суміш масло, сіль, жовтки, розмішуємо. Додаємо останнім борошно (по частинах), замішуємо тісто.
  2. Готове тісто має бути м’яким і не липким. Кладемо його в каструлю і прибираємо в тепло на 60 хвилин.
  3. Тонко розгортаємо тісто, що підійшло і склянкою формуємо пончики як на фото.
  4. Пальцями робимо поглиблення в центрі кожного пончика (щоб після випічки заповнити варенням) і накриваємо чистим рушником, даємо пончикам підійти протягом 25 хвилин.
  5. Потім їх залишається обсмажити в гарячій олії до золотисто-коричневого кольору.
  6. У сковороду кладемо пончики «діркою» вниз і обсмажуємо їх під кришкою 1 хвилину – так вони краще за все піднімуться і утворюється та сама «стрічка» – біла смужка по колу пончика.
  7. Перевертаємо пончики і смажимо ще 1-2 хвилини без кришки. У сковороді повинно бути рівно стільки олії, щоб пончики плавали і не дотикалися дна – інакше можуть підгоріти!
  8. Витягуємо пончики зі сковороди, струшуємо олію і відкидаємо пончики на паперову серветку, щоб обсушити. Готові пончики присипаємо цукровою пудрою, в поглиблення кладемо варення або джем і можна подавати до столу!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: