Пишні пончики на жовтках з вареням “Солодкі біляші” – м’які і надзвичайно смачні.
від Denzhyttya
1 Червня, 2020
Пончики за цим рецептом виходять пишними і дивно смачними – завжди! На нашій кухні вони не мають собі рівних.
Нам потрібно:
- 500 г пшеничного борошна
- 220 мл 2,5% молока
- 5 г дріжджів (сухих) або 15 гр. дріжджів (свіжих)
- 50 г цукрової пудри
- 60 г вершкового масла
- 5 шт жовтків
- 1 щіпка солі
- джем або варення
Приготування:
- Змішуємо молоко з цукровою пудрою і дріжджами та чекаємо, поки дріжджі запрацюють. Як тільки підніметься дріжджова шапочка, додаємо в суміш масло, сіль, жовтки, розмішуємо. Додаємо останнім борошно (по частинах), замішуємо тісто.
- Готове тісто має бути м’яким і не липким. Кладемо його в каструлю і прибираємо в тепло на 60 хвилин.
- Тонко розгортаємо тісто, що підійшло і склянкою формуємо пончики як на фото.
- Пальцями робимо поглиблення в центрі кожного пончика (щоб після випічки заповнити варенням) і накриваємо чистим рушником, даємо пончикам підійти протягом 25 хвилин.
- Потім їх залишається обсмажити в гарячій олії до золотисто-коричневого кольору.
- У сковороду кладемо пончики «діркою» вниз і обсмажуємо їх під кришкою 1 хвилину – так вони краще за все піднімуться і утворюється та сама «стрічка» – біла смужка по колу пончика.
- Перевертаємо пончики і смажимо ще 1-2 хвилини без кришки. У сковороді повинно бути рівно стільки олії, щоб пончики плавали і не дотикалися дна – інакше можуть підгоріти!
- Витягуємо пончики зі сковороди, струшуємо олію і відкидаємо пончики на паперову серветку, щоб обсушити. Готові пончики присипаємо цукровою пудрою, в поглиблення кладемо варення або джем і можна подавати до столу!
Смачного!
Джерело:
shponder.com
Позначки