Пісна піца з картоплею

Пісна піца з картоплею

Піца – національна італійська страва, яку готують на всіх континентах, додаючи до рецептів щось своє. Це настільки універсальна їжа, що може бути навіть пісною. Спробуйте приготувати смачну, ситну піцу з картоплею за нашим простим рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 200 мілілітрів води
  • 2,5 склянки борошна
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка солі

Для начинки:

  • 4 картоплини
  • 1 помідор
  • 100 грамів печериць
  • 5 столових ложок томатної пасти
  • зелена цибуля за смаком
  • мелений чорний перець.

Приготування

  1. Воду підігріти щоб вона була тепла, вилити в глибоку миску і розчинити сухі дріжджі, додати сіль та добре перемішати.
  2. Борошно просіяти і висипати в миску, ретельно вимішати тісто та додати оливкову олію, ще раз добре вимісити, накрити рушничком чи харчовою плівкою і поставити в тепле місце на годину, щоб тісто підійшло.
  3. Картоплю помити і відварити в шкірці до готовності, зняти з плити, процідити від води і залишити на деякий час щоб вона охолола.
  4. Варену картоплю очистити від шкірки і порізати тонкими кружальцями.
  5. Помідор помити і порізати шматочками. Печериці почистити і порізати.
  6. Тісто дістати з миски, посипати стіл борошном і розкачати тоненько, викласти на деко чи форму для випічки.
  7. Тісто зверху змазати томатною пастою, викласти шматочки вареної картоплі, помідори та печериці, посолити, поперчити, посипати подрібненою зеленою цибулею за бажанням.
  8. Піцу поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 200º.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Enable referrer and click cookie to search for pro webber