Пісочні кільця з арахісом «Ностальгія»
від Denzhyttya
26 Грудня, 2021
Пісочні кільця з горішками я пам’ятаю ще з дитинства. Таку випічку продавали майже в кожному продуктовому магазині і навіть давали у шкільній їдальні. З’їдали їх із великим задоволенням. Час минув, тепер я сама печу улюблені ласощі з дитинства. Рецепт цілком простий та доступний. Рекомендую.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 250 г
- Куряче яйце – 1 шт
- Яєчний жовток – 1 шт
- Молоко – 1 ст. ложки
- Цукровий пісок – 150 г
- Ванілін – на кінчику ножа
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Пшеничне борошно – 400 г
- Арахіс (за смаком)
Приготування:
- У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Всипаємо цукровий пісок 150 г та ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо за допомогою міксера до однорідної маси.
- Далі, розбиваємо одне яйце. Знову перемішуємо міксером.
- Окремо просіюємо 400 г пшеничного борошна та 1 ч. ложку розпушувача. Борошняну суміш поступово всипаємо в масляну масу. Замішуємо м’яке пісочне тісто.
- З готового тіста формуємо колобок. Загортаємо у харчову плівку. Забираємо в холодильник на 40 хвилин.
- Тим часом підготуємо арахіс. Його потрібно підсушити на сухій розпеченій сковороді (або в мікрохвильовій печі). Арахіс чистимо, рубаємо на великі шматочки.
- Охолоджене тісто викладаємо на стіл. Розкачуємо пласт (8 мм). Формою вирізаємо кружечки. Беремо склянку (формочку) меншого діаметра, вирізаємо серединку кружків. У нас вийшли кільця.
- Деко застеляємо папером для випічки. Викладаємо кільця.
- У миску з жовтком додаємо 1 ст. ложку молока. Перемішуємо. За допомогою пензлика, змащуємо кільця. Зверху посипаємо арахісом. Злегка притискаємо.
- Випікаємо при 180 гр, приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Орієнтуйтесь на духовку.
- Кільця перекладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути. Подаємо до столу разом із чашкою чаю чи кави. Пригощайтеся.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки