Пісочний торт з арахісом і кремом на основі згущеного молока
від Denzhyttya
27 Липня, 2021
Смачний торт з пісочною основою, арахісом і кремом на основі згущеного молока.
Інгредієнти:
Коржі:
- Борошно – 250 гр.
- Вершкове масло – 150 гр.
- Підсмажений арахіс – 130 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.ложка
- Сіль – дрібка
Крем:
- Згущене молоко (можна варене) – 1 банка
- Вершки 33% – 300 мл.
Приготування:
- Готуємо коржі. Розм’якшене вершкове масло збити протягом 2-3 хвилин до білого. Далі додати цукор, сіль і ще раз добре збити. Додати яйце і знову збивати 2-3 хвилини на високих оборотах.
- Підсмажений і очищений арахіс подрібнити в кавомолці в дрібну крупку і додати до масляної суміші, добре перемішати лопаткою. Просіяти до інгредієнтів борошно з розпушувачем і швидко замісити м’яке пісочне тісто.
- Скачати тісто в поліно і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Через цей час розділити тісто на 8-9 частин і включити духовку на 180 градусів. Розкачати шматочок тіста на пергаменті, присипавши трохи борошном в дуже тоненький круглий пласт.
- Далі формою або кришкою від каструлі вирізати коло і відправити його в духовку на 3-4 хвилини. Обрізки від коржів також випікати для подальшого використання в якості присипання боків торта. Потрібно уважно стежити за коржами, як тільки підзолотяться краї – можна виймати. Так випекти всі решту пісочні коржі.
- Готуємо крем. Збити вершки до пишної повітряної маси, поступово додати згущене молоко і добре пропрацювати масу міксером.
- Збираємо торт. Коли коржі охололи, зібрати торт у формі, чергуючи крем і пісочні коржі. Прибрати торт в холодильник на ніч для просочення. Далі обсипати торт крихтою від обрізків, меленим арахісом або тертим шоколадом.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua