Пляцок «Їжак» з яблуками – свіжий погляд на ДАВНІЙ рецепт від української госпоодині

Друзі! Я твердо вирішила, що приховати рецепт цього пляцка від вас буде просто незаконно. Бо смачно має бути усім, а не тільки мені. Це давній рецепт відомого пляцка ЇЖАК. Але я була б не я, якби не придумала щось цікавеньке. Тому ЇЖАК перетворився на ЇЖАК З ЯБЛУКАМИ. Смачно, соковито та красиво!

Розмір пляцка 18х28 см
Вага 2 кг 900 г
Висота 8,5 см

Інгредієнти:

Маковий корж:

  • 2 курячих яйця
  • 225 г цукру
  • 400 мл кефіру
  • 150 мл рослинної олії
  • 475 г пшеничного борошна
  • 125 г сухого меленого маку
  • 15 г ( неповна столова ложка) харчової соди
  • 15 мл (1 ст.л.) столового оцту 9%

Крем:

  • 650 г сметани жирністю 21%
  • 120 г цукру
  • 3 курячі яйця
  • 30 г пшеничного борошна
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 г солі
  • 50 г білої кокосової стружки
  • 180 г вершкового масла

Для яблук:

  • 400 мл води
  • 100 г цукру
  • 0,5 ч.л. куркуми
  • 4-5 кисло-солодких яблук ( вага почищених яблук приблизно 600 г)
  • 2 столові ложки варення із чорної смородини

ПОКРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: