Пляцок «Їжак» з яблуками – свіжий погляд на ДАВНІЙ рецепт від української госпоодині

від Denzhyttya
10 Квітня, 2025

Друзі! Я твердо вирішила, що приховати рецепт цього пляцка від вас буде просто незаконно. Бо смачно має бути усім, а не тільки мені. Це давній рецепт відомого пляцка ЇЖАК. Але я була б не я, якби не придумала щось цікавеньке. Тому ЇЖАК перетворився на ЇЖАК З ЯБЛУКАМИ. Смачно, соковито та красиво!
Розмір пляцка 18х28 см
Вага 2 кг 900 г
Висота 8,5 см
Інгредієнти:
Маковий корж:
- 2 курячих яйця
- 225 г цукру
- 400 мл кефіру
- 150 мл рослинної олії
- 475 г пшеничного борошна
- 125 г сухого меленого маку
- 15 г ( неповна столова ложка) харчової соди
- 15 мл (1 ст.л.) столового оцту 9%
Крем:
- 650 г сметани жирністю 21%
- 120 г цукру
- 3 курячі яйця
- 30 г пшеничного борошна
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 1 г солі
- 50 г білої кокосової стружки
- 180 г вершкового масла
Для яблук:
- 400 мл води
- 100 г цукру
- 0,5 ч.л. куркуми
- 4-5 кисло-солодких яблук ( вага почищених яблук приблизно 600 г)
- 2 столові ложки варення із чорної смородини
ПОКРОКОВИЙ ВІДЕО РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА:
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.