Пляцок “Політ фантазії”: дуже смачний та красивий десерт
від Denzhyttya
4 Березня, 2023
Я впевнена, що такої смакоти Ви ще не пробували, тому настійно раджу зберегти та приготувати! Дуже смачний, ніжний і ароматний торт-пляцок, який покорить серденько кожного хто його спробує.
Інгредієнти:
Тісто:
- Яєчні жовтки – 4 шт.,
- Цукор – 50 грам
- Сіль – щіпка,
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.,
- Масло вершкове – 150 гр.,
- Розпушувач – 8 грам,
- Борошно – 320 грам
Приготування:
- Перемішуємо вінчиком жовтки, екстракт ванілі та цукор.
- Окремо в миску просіюємо борошно, розпушувач, кладемо сіль, добре перемішуємо і туди натираємо на великій тертці масло, помішуючи суміш.
- Потім масло перетираємо з борошном руками до однорідної крихти.
- Далі в борошняну масу вливаємо яєчну суміш і замішуємо тісто.
- Потім, розкачуємо корж прямокутної форми на пергаментному папері, і ставимо випікатися на деку в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Безе:
- Яєчні білки – 4 шт.,
- Цукрова пудра – 150 грам,
- Сіль – щіпка,
- Екстракт ванілі -1 ч. л.
- Мигдальне борошно – 80 грам
Приготування:
- Збиваємо до стійких піків білки з сіллю та поступово додаємо цукрову пудру.
- Далі кладемо екстракт ванілі, мигдальне борошно і знову добре перемішуємо міксером.
Джем вишня/смородина – 400 грам
- Дістаємо наш пісочний корж і зверху викладаємо вишневий джем. Далі викладаємо меренгу, акуратно розрівнюючи. Потім меренгу присипаємо мигдалевими пелюстками і відправляємо назад у духовку випікатися за 150 градусів на 30-35 хвилин.
Заварний масляний крем:
- Молоко – 500 мл.,
- Цукор – 70 грам,
- Яйця – 2 шт.,
- Сіль – щіпка,
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.,
- Крохмаль кукурудзяний – 50 грам
- Масло вершкове (м’яке) – 150 грам
Приготування:
- Доводимо до кипіння молоко.
- В окремій мисці змішуємо цукор, крохмаль, сіль і перемішуємо.
- Потім додаємо туди яйця і добре змішуємо до однорідної маси.
- Далі вводимо частину гарячого молока, постійно помішуючи.
- Після цього, повертаємо молоко на вогонь і знову помішуючи, вливаємо нашу суміш у нього.
- Варимо до загустіння не припиняючи помішувати.
- Потім знімаємо з вогню, додаємо в крем екстракт ванілі, перемішуємо і залишаємо остигати. І накриваємо харчовою плівкою у контакт!
- Після остигання поступово додаємо збите вершкове масло і добре збиваємо крем!
Складання торта:
Корж розрізаємо на 3 частини. На одну частину коржа викладаємо крем, зверху кладемо другий корж, знову змащуємо кремом і закриваємо третім коржем. Потім залишаємо торт у холодильнику на 3 години чи краще на ніч!
Готуйте із задоволенням і нехай все виходить! Смачного чаювання Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки