Пляцок сирно-вишневий
Пляцок сирно-вишневий – це ніжне поєднання вишень та сиру, ніжного заварного крему з ванільним ароматом та різних бісквіті. Пляцок досить клопіткий у роботі, але на виході ми отримуємо неперевершений, досконалий смак.
Пляцок сирно-вишневий – інгредієнти
Для темного бісквіту:
- Яйця – 6 штук.
- Цукор – 150 г.
- Борошно – 120 г.
- Какао – 3 ст.л.
- Масло – 40 г.
Для світлого бісквіту:
- Яйця – 3 штуки.
- Цукор – 3 ст.л.
- Борошно – ½ склянки.
- Крохмаль – 1 ч.л.
- Розпушувач – ½ ч.л.
Для сирного коржа:
- Сир перемелений – 800 г.
- Сухе молоко – ½ склянки.
- Молоко – ½ склянки.
- Яйця – 5 штук.
- Масло – 2 ст.л.
- Цукрова пудра – 200 г.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
Для крему:
- Молоко – 750 мл.
- Пудинг вершковий – 2 упаковки.
- Ванільний цукор – 30 г.
- Цукор – 4 ст.л.
- Ванільний лікер – 100 мл.
- Масло – 350 г.
Вишнева маса:
- Вишні без кісточок в сиропі – 750мл.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Желе вишневе – 2 штуки.
- Желатин – 1 ч.л.
Для просочування:
- Вода – ¾ склянки.
- Ванільний лікер – ¼ склянки.
- Цукрова пудра – 1 ч.л.
Додатково:
- Улюблена шоколадна глазур.
- Білий шоколад.
- Вишневе варення.
Пляцок сирно-вишневий – рецепт приготування
Темний бісквіт
Масло розтоплюємо, залишаємо охолоджуватися.
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
Борошно вимішуємо з какао, просіюємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.
Під кінець вливаємо охолоджене розтоплене масло, ще раз акуратно вимішуємо.
Виливаємо тісто в форму (25х30), застелену пергаментом, випікаємо при температурі 170 градусів 20-25 хвилин. Охолоджуємо.
Світлий бісквіт
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, добре збиваємо після кожної порції цукру. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
Борошно змішуємо з крохмалем та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо.
Виливаємо тісто в форму (25х30), застелену пергаментом, випікаємо при температурі 170 градусів 20-25 хвилин. Охолоджуємо.
Сирний корж
Усі інгредієнти складаємо в чашу міксера та коротко збиваємо (лише до поєднання інгредієнтів). Перекладаємо масу у форму, вистелену пергаментом, вирівнюємо. Випікаємо при температурі 170 градусів, 45-50 хвилин. Охолоджуємо в духовці з привідчиненими дверцятами.
Крем
В склянці молока розчиняємо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо цукор та ванільний цукор, доводимо до кипіння. В кипляче молоко вливаємо розведені пудинги, постійно помішуючи, варимо до загустіння. Перекладаємо пудинг в керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до повного охолодження.
М’яке масло збиваємо до пишної світлої маси, по 2-3 ложки додаємо охолоджений пудинг, збиваємо до однорідності, під кінець тонкою цівкою вливаємо лікер, постійно збиваємо до однорідності.
Вишнева маса
Вишні разом з сиропом вливаємо у каструлю, додаємо цукор, нагріваємо до перших ознак кипіння. Додаємо лимонний сік, вимішуємо. Додаємо желе та желатин, добре вимішуємо до повного розчинення. Як трішки охолоне збиваємо в блендері до однорідності. Залишаємо до повного охолодження та легкого загустіння.
Складаємо пляцок
Темний корж кладемо у форму, застелену пергаментом, просочуємо половиною рідини, тоненько намащуємо вишневе варення, покриваємо половиною крему.
Акуратно викладаємо сирний корж, змащуємо рештою крему. Зверху викладаємо густіючи желе, вирівнюємо, накриваємо світлим бісквітом (злегка притискаючи), просочуємо рештою рідини.
Поливаємо пляцок глазур’ю.
Зверху посипаємо білим шоколадом.
Смачного!