Помідори на зиму, ніби з бочки: пальчики оближеш
від Denzhyttya
9 Серпня, 2021
Рецепт такої заготовки завжди просять у мене ті, хто вперше пробує томати. Вони виходять такими, як з бочки, злегка кислуватими, солодкими і гостренькими.
Інгредієнти:
- помідори, 1 кг
- солодкий перець, і цибуля по 1 шт
- гострий перець за смаком
- морква, 1 шт
- петрушка або кінза, хороший пучок
- часник, 6 зубчиків
- хмелі-сунелі, 1 ч.л
- перець, 0.5 ч.л
- олія, 50 мл
- оцет 9%, 30 мл
- сіль, 1 ст.л
- цукор, 2 ст.л
Приготування:
- Для цього рецепта краще вибирати дуже м’ясисті і стиглі, але з щільною шкіркою томати – так вони залишаться цілими часточками і не перетворяться в кашу під час теплової обробки.
- Цибулю ріжемо кубиками.
- Моркву тремо на крупній тертці або на тертці для корейської моркви.
- Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистості.
- Томати ріжемо на дві частини . Великі плоди розрізаємо на 4 часточки.
- Солодкий перець ріжемо кубиком.
Порада: гострого перчика досить половину стручка, але якщо любите гостріше, беріть цілий і дрібно ріжте. - Зелень беріть за смаком і ріжемо.
- Змішуємо томати з морквою, солодким і гострим перцем, зеленню, часником (за смаком беріть), цибулю разом з олією.
- Солимо і перчимо, додаємо цукор і хмелі-сунелі, вливаємо оцет, перемішуємо.
- Ми залишаємо на 2 години і періодично перемішуємо.
- Розкладаємо салат в банки, заливаємо маринадом.
- Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плечики банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі протягом 15 хвилин.
- Закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо до охолодження.
- Зберігаємо банки в підвалі або в коморі.
Відкривши таку баночку, ви відразу відчуєте апетитний аромат, вам відразу захочеться спробувати ці мариновані помідори з морквою і цибулею.
Джерело:
mandarynka.com.ua