Повітряно ніжний полуничний торт! Без випічки з сирним кремом
Полуниця з шоколадом і сиром – це одне з найбільш вдалих і смачних поєднань. А якщо ще додати банани…
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця – 400 г;
- сметана – 3 ст.л;
- шоколад – 150 г;
- банани – 2 шт;
- домашній сир – 400 г;
- пудра цукрова, і кава заварний по 3 ст.л
Процес приготування:
Ріжемо полуницю не тонкими скибочками і викладаємо їх на дно і з боків форми, в якій будете готувати десерт.
Банани ріжемо навскіс – чим довші шматочки банана, тим зручніше різати десерт.
Чорний шоколад натираємо на дрібній тертці.
Порада: щоб шоколад не танув в руках і не злипався, натирайте його в рукавичках.
Шоколад тертий ділимо на 2 частини і однієї посипаємо банани.
Заварюємо каву і охолоджуємо її. Змішуємо зі сметаною в однорідну масу.
Сир перебиваємо блендером і потім змішуємо з пудрою, збиваємо міксером і в процесі додаємо сметану з кавою.
Половину крему викладаємо у форму і зверху кладемо шар полуниці, потім банани і посипаємо шоколадом (решту крихти ділимо ще на 2 частини і однієї посипаємо).
Викладаємо крем, розрівнюємо лопаткою, посипаємо залишком шоколаду.
Відправляємо в холодильник на пару годин.
Перед подачею прикрашаємо полуницею – можна скибочками, часточками, на ваш смак.