Приголомшливо смачний салат «Палочка-виручалочка»: ніколи не приїдається
- Блюдо виходить неймовірно смачним, ситним, поживним і соковитим.
Відмінний салат стане для вас справжньою паличкою-виручалочкою в будь-якій ситуації. Приготувати його можна буквально за п’ять хвилин, всього з 4 інгредієнтів. А виходить така страва неймовірно смачною, ситною, поживною і соковитою. Таким салатом можна нагодувати сім’ю, так як квасоля – це замінник м’яса: вона є дуже ситним продуктом. А якщо її ще й з сушеним хлібом, то ніякого гарніру більше не знадобиться. Салат з квасолею та сухариками вважається закускою, але це цілком може бути повноцінним стравою. Салат досить ситний, калорійний і важкий. Його можна з’їсти на сніданок або обід, а відчувати ситість до самого вечора. Тим, хто стежить за фігурою, цей салат не варто їсти ввечері. Такий салат можна використовувати як начинку для тарталеток і бутербродів: він добре намазується на хліб.
Швидкий салат
Склад продуктів
- 200 грам червоної квасолі, консервованої у власному соці;
- 100 грам твердого сиру;
- один маринований огірок;
- 40 грам житніх сухариків;
- один зубчик часнику;
- 50 грам майонезу.
Покроковий процес приготування
Якщо є можливість і залишки черствого хліба, приготуйте сухарики самі, тим більше, що багато часу це не займе.
Порада
Якщо в салат щоразу додавати різні сухарики, то і смак готового блюда буде змінюватися: пробуйте, шукайте краще (для себе) поєднання.
З консервованої у власному соці квасолі зливаємо всю рідину (краще відкинути її на друшляк) і перекладаємо в глибокий салатник.
Твердий сир нарізаємо на невеликі (я б навіть сказала маленькі) шматочки. Маринований огірок нарізаємо шматочками того ж розміру, що і сир. Відправляємо сир і огірок в миску з квасолею. Додаємо до решти інгредієнтів житні сухарики і один, пропущений через прес, зубчик часнику. Заправляємо все майонезом, ретельно перемішуємо.
Порада
Для заправки салатів краще всього використовувати домашній майонез: він не тільки смачний, але і дуже корисний. Рецепти приготування майонезу на будь-який смак, ви можете подивитися на нашому сайті.
Готовий салат прикрашаємо зеленню – і можна подавати на стіл.