Ділимося з вами рецептом шоколадних цукерок, які стануть улюбленими ласощами як для дорослих, так і для дітей!
Інгредієнти:
- Фініки — 200 гр
- Арахіс смажений — 100 гр
- Какао порошок — 6 ст. л
- Вершкове масло — 30 гр
Шоколадна глазур:
- Шоколад — 150 гр
- Вершкове масло — 40 гр
- Молоко — 2-3 ст. л
Приготування:
- Обсмажений / підсушений арахіс подрібнити в кавомолці або блендері в дрібну крихту. Фініки очистити від кісточок.
- У чаші блендера об’єднати фініки, подрібнений арахіс, какао порошок, вершкове масло. Повинна вийти липка, але не рідка маса.
- Сформувати цукерки у вигляді прямокутника, за допомогою кондитерської форми для випічки або тарілки добре утрамбувати рукою. Відправити в морозильну камеру на 30 хвилин. Розрізати на частини.
- Шоколад з вершковим маслом і молоком розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Кожну цукерку занурити в шоколадну глазур. Викласти на решітку і відправити в холодильник на 10 хвилин, потім зробити на цукерках візерунок за допомогою кондитерського пакету з шоколадом.
Джерело:
ukr.media