Приготуйте пісний хліб на сковороді — коли не хочеться бігти в магазин!

Базлама — це турецькі коржі. Турки їдять їх з чаєм на сніданок, змащуючи пісні коржі шматочком вершкового масла. А ще дуже смачно їсти базламу з твердим сиром. За класичним рецептом коржі готують на дріжджах і воді.

Але, якщо вам не до вподоби   дріжджове тісто, то ми маємо альтернативний рецепт турецьких коржів.

Величезний плюс в тому, що інгредієнти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тут немає нічого складного. Тільки прості продукти, які ми звикли бачити в себе на кухні.

Продукти:

  • 400 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • сіль за смаком
  • 1 ч. л. соди
  • щіпка цукру.

Приготування

  1. Просійте борошно з сіллю і содою.
  2. Замішуючи м’яке тісто, додайте щіпку цукру. Залежно від консистенції кефіру, його може знадобитися трохи менше або трохи більше ніж 250 мл. Головне, щоб тісто вийшло ніжним.
  3. Щоб тісто не прилипало до рук, краще змастити руки рослинною олією.
  4. Поставте тісто в холодильник на 10 хвилин відпочити.
  5. Розкачайте  тісто в невелику ковбаску і розріжте її на 5 частин.
  6. Кожну частину розкачайте на тонкий круглий млинець. Проколіть  млинчики по всьому периметру виделкою. Розігрійте добре сковорідку.
  7. На середньому вогні обсмажуємо коржі з кожного боку до золотистого кольору. Змащувати сковорідку олією не потрібно. Коли коржі підсмажаться, їх можна змастити вершковим маслом.

Ви тільки погляньте, які апетитні коржі вийшли. Це відмінна заміна покупному хлібу.

Ця господиня так спритно робить коржі, що на приготування у неї йде всього 15 хвилин. Подивися відео, в якому вона детально розповідає, як приготувати пишні хрусткі коржі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: