Пиріг «Повний захват». Тісто як пух, з ним впорається будь-яка господиня

Пиріг «Повний захват». Тісто як пух, з ним впорається будь-яка господиня

Дуже простий і смачний пиріг з сиром, який завжди виходить ідеально.

Інгредієнти:

  • молоко – 150 мл
  • борошно – 450-500 г
  • яйця – 3 шт
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 4 ст.л
  • сіль – третина ч.л
  • сухі дріжджі – 8 гр

Для приготування начинки візьміть:

  • сир домашній – 250 г
  • цукор – 2 ст.л
  • жовток – 1 шт
  • родзинки – 50 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло.
  2. Цукор змішуємо з сіллю і теплим молоком, вершковим маслом і яйцями, перемішуємо масу.
  3. Борошно просіваємо і змішуємо з дріжджами. Додаємо порційно борошно з дріжджами в рідку масу, вимішуємо тісто до того, як воно стане м’яким і перестане липнути до рук. Накриваємо тісто плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину, потім обминаємо його і залишаємо ще на 1 годину.
  4. Сир змішуємо з ванільним цукром і жовтком, цукром за смаком, перемішуємо до однорідності. Можна скористатися блендером.
  5. Тісто обминаємо і ділимо на шматочки – приблизно 22 штуки. Розкачуємо в коржі, кладемо начинку і защипуємо з боків.
  6. Круглу форму для випічки застеляємо пергаментом і укладаємо човники в форму, сиром вгору. Посипаємо родзинками або додайте їх безпосередньо в сир. Залишаємо на 15 хвилин і змащуємо збитим яйцем.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 25 – 30 хвилин.

Таке тісто відмінно підходить і для яблучного пирога – яблука ріжемо на тонкі часточки і змішуємо з корицею і цукром і укладаємо в тісто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: