Рецепт приголомшливого овочевого салату на зиму
Салат готується дуже просто, швидко і з самих звичайних продуктів. Зате його дивовижний смак підкорює після першої проби! Легкий, освіжаючий, ароматний і трохи хрусткий салат сподобається всім без винятку. Він відмінно поєднується з абсолютно будь-яким гарніром, м’ясом і рибою. Закривати ми радимо багато банок, оскільки така смакота дуже швидко з’їдається!
Необхідні продукти для приготування:
- Один кг помідорів;
- 900 г болгарського перчика;
- 350 г моркви;
- 800 г капусти;
- 250 г цибулі;
- 100 г цукру;
- 100 мл оцту;
- 50 г солі;
- 250 мл соняшникової олії.
Переходимо до процесу приготування
В першу чергу потрібно очистити всі овочі від шкірки, лушпиння, насіння і звичайно, помити.
В першу чергу натираємо морквину і перекладаємо її в велику миску.
З капусти зніміть верхні листки, а після нашаткувати тонкою соломкою. Перекласти до моркви.
Перець нарізати у вигляді соломки, цибулю – пів кружечками, помідори – часточками. Все відправити в миску до овочів. Помідори потрібно брати тугі, навіть можна трохи недозрілі.
Далі в овочі всипаємо цукор, сіль і вливаємо олію і оцет. Розмішуємо.
Банки не забуваємо перед тим, як готувати салат, простерилізувати.
На цю кількість продуктів вам знадобиться 8 півлітрових банок. Розкладіть по ним салатик, а потім прикрийте кришками і простерилізуйте в каструлі.
Обов’язково потрібно покласти на дно ємності рушник, наповнити теплою водою, щоб вона доходила до плічок банок. Помістити на вогонь і після закипання, стерилізувати 20 хвилин. Якщо у вас банки об’ємом один літр, то стерилізувати потрібно 40 хвилин.
Потім акуратно витягнути ємності з каструлі і відразу ж закатати.
Поставити їх на кришки, укутати в щось тепле і нехай повністю охолонуть.
Салат можна зберігати і при кімнатній температурі.