Салат з капусти «Провансаль»

Взимку поповнювати організм вітамінами потрібно частіше, ніж звичайно. Підтримувати імунітет у цей час дуже важливо. Вітамінний салат «Провансаль» – це та страва, смак якої вам обов’язково сподобається. Адже зірка цієї закуски – звичайна білокачанна капуста, яку можна знайти у будь-якому магазині.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Вода 100 мл
  • Соняшникова олія 50 мл
  • Цукор 50 г
  • Оцет 4 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Приготування:

  1. Спершу нашаткуємо капусту. Нарізаємо її дуже дрібно.шаткувати капусту
  2. Додаємо в капусту чайну ложку солі з гіркою та цукор. Розминаємо її. Капуста повинна трохи пустити сік.капуста
  3. Очищаємо болгарський перець від білих прожилок та насіння. Потім нарізаємо його соломкою і додаємо до капусти.болгарський перець соломкою
  4. Натираємо моркву на великій тертці. Потім додаємо її до нарізаної капусти та болгарського перцю.салат з капусти
  5. Подрібнюємо часник і додаємо його до овочів.Салат із капусти Провансаль
  6. Потім вливаємо оцет 6% і олію. Також можна додати кип’ячену воду кімнатної температури, якщо капуста виявилася не надто соковитою і не виділила достатньо вологи. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Утрамбовуємо їх рукою.салат з капусти
  7. Зверху ставимо тарілку, а на неї вантаж (банку з водою). Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.соковитий салат із капустиПотім готовий салат слід розкласти на баночки. Його можна зберігати у холодильнику до 7 днів.  Так як у вас вже буде чудова закуска, яка стане окрасою будь-якого столу. Розкажіть у коментарях, чи пробували ви раніше готувати салат із капусти у такий спосіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: