Рецепт смачних дерунів перевірений роками

Завдяки цьому рецепту,  деруни завжди виходять просто ідеально, м’які, пишні і не вбирають багато олії.

Інгредієнти:

  • картопля, 600 г
  • яйце та цибуля по 1 шт
  • борошно, 1 ст.л
  • лимонний сік, 0.5 ч.л
  • сіль, перець, спеції для картоплі та зелень

Приготування:

  1. Картопля натираємо на великій тертці, віджимаємо із маси зайву рідину.
  2. Змішуємо масу із соком лимона, який дає страві ароматну кислинку.
  3. Додаємо терту цибулю, за смаком часник, яйце, сіль, спеції, дрібно нарізану зелень та борошно.
  4. Вимішуємо масу до однорідності.
  5. Обсмажуємо деруни на середньому вогні до рум’яності із двох сторін.
  6. Подаю їх із сметаною, часниковим соусом, соусом на основі натурального йогурту. Можна заморозити кефір і розморозити його в марлі, отримати м’який сир і на його основі зробити смачний соус із часником та зеленню. До драників він чудово підходить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: